Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]czy istnieje?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
termin
Witam, mam taki problem, na mojej stronie mam IFRAME do kolegi strony który wyświetla u mnie banery. Czasami widzę że ta jego strona nie działa więc i moja strona marnuje czas na załadowanie jego IFRAME przez co nie wyświetla się ona od razu tylko po pewnym czasie. Mam pytanie czy jest jakaś funkcja sprawdzająca czy ten plik/strona kolegi działa i wtedy podejmuje akcje ze jesli nie działa to pomijaj, albo coś takiego aby moja strona się załadowała cała a ten jego IFRAME na końcu? - niestety banery są na samej górze przez co ładowane są prawie jako pierwsze.
f1xer
IFRAME to przeżytek i raczej nie powinno się tego stosować powiedz dokładnie po co Ci ta ramka to może da się to jakoś inaczej napisać (wiem że odszedłem od tematu), jeżeli chodzi o twoje pytanie to mogę tylko gdybać ale spróbuj funkcją fopen otworzyć adres i jeżeli zwróci błąd to nie wyświetlaj iframe'a, ew jeżeli fopen zwróci prawdę a strony i tak nie będzie to możesz odczytać stronę i sprawdzić czy występuje tam fraza z błędem i jeżeli tak to nie wyświetlać iframe'a ale ostrzegam to są moje gdybania niekoniecznie słuszne.
Heweliusz
Poczytaj o: fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.