Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] input escaping
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
mazur83
witam,
dodalem na stronce formularz, czytalem o output escaping w dokumentacji, i wszystko wyglada pieknie ladnie, tyle ze ja potrzebuje tylko i wylacznie sprawdzac dane wprowadzone przez uzytkownika, dodatkowo dodalem converters w walidacji. czy jest jakis sposob aby przed zapisem danych wszystkie nie pozadane znaczki zostaly usuniete/zastapione? czy musze w akcji zapisu do bazy z paluszka dodawac htmlentities?
-=Peter=-
To samo pytanie zadawałem w temacie "Wybór frameworka" smile.gif Nie, nie ma wbudowanego mechanizmu input filtera. Convertery służą do generowania zawartości formularzu w przypadku np. nie przejścia walidacji.

Musisz sobie sam napisać taki filtr lub też (mniej zalecany sposób) w każdej akcji dodawać z paluszka (tongue.gif) htmlentities lub tego podobną funkcję.
mazur83
ok dzieki, napisalem filtr bo jestem zbyt leniwy aby z paluszka wstawiac winksmiley.jpg
destroyerr
Możesz jeszcze skorzystać z tego patcha: http://trac.symfony-project.org/ticket/1201
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.