Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Jak ustawić TARGET?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
besttoolbar
Witam. Jestem nowy na tym forum ale sądzę, że dobrze je przeszukałem, zanim postanowiłem napisać ten post.
Mam następujący problem. Chciałbym aby wyniki wyszukiwania na mojej stronie lub wyniki po kliknięciu przycisku SUBMIT pojawiały się na nowej karcie (Tabie) przeglądarki. Teraz mam ustawiony TARGET="_blank" i otwiera mi się za każdym razem nowa przeglądarka, co może denerwować użytkowników. Czy zna ktoś jakąś metodę, jak mogę wyświetlić wynik w nowej karcie w FF i IE?? Bardzo proszę o pomoc.
f1xer
to już raczej kwestia ustawień przeglądarki powiem tylko że u mnie w FF 3 target="_blank" otwiera w nowej karcie nie w nowym oknie w FF wchodzisz narzędzia/opcje/karty i tam zaznaczasz że nowe strony powinny być otwierane w nowej karcie a jak w IE tego nie wiem. Dodam jeszcze tylko że zgodnie ze standardem nie powinno się używać atrybutu target.
mike
~besttoolbar popełniasz grzech przeciwko uzytkownikowi zmuszając go do Twojego widzimisie.
To przeglądarka i użytkownik decyduje jak sobie przegląda stronę a nie deweloper. Jak ktoś chce w nowym oknie to sobie kliknie prawym albo skorzysta z gestu myszą jak nie to nie.

Z tego właśnie powodu atrybut target wypadł ze specyfikacji XHTML.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.