Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Konto PRO
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kasat
Witam, mam problem z moim skryptem do gry (xnova) . Wprowadziłem złote monety oraz konto PRO. Chce zrobić tak, że jak ktoś wyślę kod wpisuje w okienko i daję mu monety. I tyle, napisałem coś, ale nie działa ;( Proszę o pomoc

Kod
<?php

define('INSIDE'  , true);
define('INSTALL' , false);

$ugamela_root_path = './';
include($ugamela_root_path . 'extension.inc');
include($ugamela_root_path . 'common.' . $phpEx);

$mode            = $_POST['mode'];

if($mode == 'kod'){
    $kod_baza        = doquery("SELECT * FROM {{table}}","kody",true);
    $kod_wpisany    = $_POST['kod'];
    $id                = $user['id'];
        if($kod_baza == $kod_wpisany){
        $ilosc = 700000;
        doquery("UPDATE {{table}} SET `gold` = `gold` + '". $ilosc ."' WHERE `id` = '". $id ."';", 'users');
        doquery("DELETE FROM `prefix_kody` WHERE CONVERT(`kody`.`kody` USING utf8) = '". $kod_wpisany ."' LIMIT 1");
        Message('Konto uzupełnione 30 Złotymi Monetami!<br><a href="kod.php">Powrót</a>', 'Uzupełnienie konta');
        }
        else{
        Message('Wpisałeś niepoprawny kod!<br><a href="kod.php">Powrót</a>', 'Niepoprawny kod');
        }
    }

display(parsetemplate(gettemplate('kod'), $parse), 'PRO');
?>

Ogólnie chodzi o to, że jak podaje dobry kod to i tak wyświetla się , że jest zły. Proszę o pomoc
golaod
A co tu sie dziwic, ze wyswietla zly skoro pobierasz z bazy zapytaniem wszystkie pola w tabeli w dodatku wszystkich rekordow, a nastepnie z TABLICA sprawdzasz jedna zmienna typu string lub int lub float. Jeszcze takich cudow nie widzialem zeby np. 'a5erE4'==Array('id'=>1,'wartosc') (of course to taka mala tablica ale u Ciebie ona moze miec nawet setki rekordow)
Kasat
Możesz mi jakaś to zrobić, ponieważ ja nie dam sobie z tym rady. To tyle co umiem sad.gif

Proszę o pomoc
webdice
Autora tematu proszę o dodanie bbcode.
golaod
Bardziej bym zrobil w ten sposob.
  1. <?php
  2. $zap = mysql_query("SELECT * FROM {{table}} WHERE KOD = '".$kod_wpisany."'");
  3. switch(mysql_num_rows($zap))
  4. {
  5. case 0:
  6. echo 'Niepoprawny kod';
  7. break;
  8. case 1:
  9. //kod na zwiekszenie kasy i dodanie do bazy
  10. break;
  11. }
  12. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.