Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [sesje]dziwny problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kamils2
witam,
wlasnie przenosze na serwer nowa strone dla mojej szkoly
co dziwne na moim testowym serwie wszystko dizala (www.k2studio.info/zso) a po przerzuceniu na serwer szoikly mam taki komunikat (http://zsonr2.pulawy.pl/Admin-index)

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_165381a81c09ad3b666696d7098c9bb7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/zsonr2/domains/zsonr2.pulawy.pl/public_html/core/sql.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/zsonr2/domains/zsonr2.pulawy.pl/public_html/core/sql.php:2) in /home/zsonr2/domains/zsonr2.pulawy.pl/public_html/core/sql.php on line 2

Nie wiem dlaczego nie mam pomysłu jak sie tego pozbyc moze mi ktos pomoc smile.gif bo mnie dyrekcja zabije jak tego serwisu dzis nie puszcze w pelni sprawnego smile.gif

Pozdrawiam Kamil
kwiateusz
czytamy komunikaty 1 twierdzi ze nie masz praw zapisu do katalogu temp czyli plik sesji nie moze zostac utworzony, 2 wynika z 1go

na stronie w ogole sa bledy z mysqla...
Kamils2
bledy sa z mysql bo zmienilam baze itd
a mam takie pytanko jak moge uzyskac dostep do tych katalogow musze miec jakies haslo czy cos bo jeszcze nigdy sie z tkaim bledem nie spotaklem i nie wiem za bardzo co robic ?
kwiateusz
uzytkownik z ktorego poziomu jest odpalany php/apache(lub jaki tam masz serwer www) musi miec prawa zapisu/odczytu do tego katalogu zazwyczaj jest to user nobody
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.