Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: menu slide
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michal_robak
Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu ale mam nadzieję że tak. Szukałem szukałem pewnej rzeczy i nie znalazłem i dlatego też zwracam się o małą pomoc. Korzystam z mootools.js i chcem sobie zrobić menu typu slide. niby wszystko jest ok jeżeli chodzi o przykłady w necie tylko takiego przykładu co ja chcę to nie mogę nigdzie znaleźć. Chodzi mi o coś takiego. Mam menu:

raz
raz_1
kolejny_poziom
raz_2
kolejny_poziom
dwa

Jeżeli klinę w raz otwiera mi się submenu (bez przeładowania strony). Linki raz_1,raz_2, zawierają w sobie linki do innych stron. I dla przykładu link raz_1 zawiera w sobie taki oto kod:
  1. <a href="index.php?id=1">

a raz_2 taki adres:
  1. <a href="index.php?id=2">

te ID maja na celu przechowywanie informacji na którym obecnie poziomie menu się znajduje. Wszystko jest pięknie ładnie gdyby nie to, że w momencie kliknięcia w link raz_1 bądź raz_2 ładuje mi się inna treść strony przez co strona zostaje przeładowana a menu wraca do poprzedniego stanu (początkowego), gdzie raz_1 i raz_2 jest schowane. Co zawrzeć w tym kodzie:
  1. <?
  2. if($_GET['id'])
  3. {
  4.  //co tu wpisac
  5. }
  6. ?>

zeby w momencie pobierania odpowiedniego ID od razu otwierało mi się odpowiednie menu??. Bo w takim etapie jak mam teraz do kolejny_poziomu przedstawionego na powyższym schemacie nie moge sie dostac bo menu od razu mi się chowa po kliknięciu np w link raz_1 sad.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.