Mam do zrobienia integracje forum (vbulletin) z moja strona. Chcialem zrobic tak ze po zalogowaniu usera na stronie jest wysylanie zadanie POST z danymi do logowania na strone forum (ten sam adres, katalog 'forum'). Wszystko jest ok tylko mam problem z ustawianiem cookies forum aby byc zalogowanym. Oto kod:
<?php $rC = curl_init(); curl_setopt($rC, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3'); curl_setopt($rC, CURLOPT_URL, 'forum/login.php?do=login'); curl_setopt($rC, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($rC, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION,1); curl_setopt($rC, CURLOPT_POST, 1); 'vb_login_username' => 'apo', 'vb_login_password' => '', 's' => '', 'securitytoken' => 'guest', 'do' => 'login', ))); result = curl_exec($rC); ?>
Ten kod odpowiedzialny za zalogowanie jest prawidlowy, w $result dostaje strone z zalogowanym userem, ale kiedy robie odswiez juz nie jestem zalogowany (problem z cookies). Stworzylem wiec kod aby z otrzymanej odpowiedzi wyciagnac ustawiane cookiesy na stronie:
<?php foreach($cookies[0] as $value) ?>
Niestety kod nie dziala ;/ Nie mam pojecia dlaczego.
Z góry dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam,
Apo