Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [KohanaPHP] inne podejście do tworzenia strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
smarter
Przymierzam się do stworzenia CMS'a w KohanaPHP, jednak wklepywanie wszystkich podstron jest troche czasochłonne. Chciałem stworzyć pewne elementy z których mógłbym utworzyć stronę. Informacje o elementach z których składa się dana podstrona przetrzymywałbym w bazie danych. W ten sposób dodanie jakiegoś elementu na danej stronie (np. na stronie głównej listy najnowszych postów na forum) ograniczałoby się do dopisania w bazie danych tego elementu.

Moje pytanie brzmi, czy ktoś już próbował tworzyć taki system, ma z tym jakieś doświadczenia? Chciałbym przedyskutować ten sposób tworzenia stron, bo nie widziałem jeszcze nigdzie takiego pomysłu w frameworku. Owy pomysł jest chyba zastosowany w joomli.
qqrq
W gruncie rzeczy rozsądnie kombinujesz. Kiedyś, przez chwilę niestety, uczestniczyłem w podobnym projekcie, ale robionym na ZF i ten sprawdza się tutaj jak ulał.
wermon
Dokladnie takie podejscie ma TypoLight.org mozesz podpatrzec jak oni to zrobili, bo zrobili to genialnie. Swoja droga nie wiem czy ma sens pisanie takiego systemu od nowa bo jak juz wspomnialem oni zrobili to genialnie, wiec niewiele jest do poprawienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.