Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP, mySQL] Problem, srypt generuje długie i dziwne nazwy plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ferago
Potrzebuję pomocy, zakupiłem skrypt tapet na pulpit, po załadowaniu tapety o duzych rozmiarach skrypt przygotowuje rowniez wersje w innych rozdzielczosciach. Problem w tym że pliki są źle nazywane, np. e386e00e3d238eef274ee451e9b23b19.jpg

Na forum supportu wspominali coś o dekodowaniu MD5, ja tego nie rozumiem, może ktoś mi doradzi co czynić dalej?
Cytat z forum:
Cytat
the filenames are the actual md5 encodings of the pictures...that can be easily changed by a programmer and I don't consider it a bug.
wookieb
Tzn ze nazwy plikow sa szyfrowane algorytmem md5.
Ferago
OK, ale jak to poprawić sad.gif
wookieb
Szukasz w skrypcie wystąpienia funkcji md5 i usuwasz to. Ale po co ci to usuwac? Może sobie tak zostac...
Ferago
No ale jak to wygląda, pliki o takich nazwach ? Ściąga ktoś 5 tapet i nie ma pojęcia która to która sad.gif Tragedia
wookieb
No to przeglądaasz wszystkie pliki i usuwasz szyfrowanie md5
Kildyt
@wookieb a co jak kod został tak napisany, że po usunięciu linijki, która generuje nazwy plików dzięki md5 plik się nadpisze itp. Nie wiadomo.

@Ferago a czy podczas dodawanie tapet wpisujesz tytuł, albo komentarz do obrazka? Jak chcesz, żeby nazwy plików były przyjemne ja bym zastosował właśnie tytuł tapety do nazwy pliku. Otwórz plik, w którym dodajesz tapety i wklej tutaj kod około miejsca gdzie znajdziesz wyrażenie md5. Może uda nam się tobie pomóc. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.