Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] odwołanie do znacznika option dla select onchange
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mokry
Witam, mam kod:

1. <select name="pos_vat" id="input_pos_vat" onchange="document.getElementById('input_pos_wvat').value = this.innerHTML" style="width:100%;background-color:#B3FFEC;">
  2. <option value="0">&nbsp;</option>
  3. <option value="0.00." {if $smarty.post.pos_vat == "n.p."}selected="selected"{/if}>n.p.</option>
  4. <option value="0.00" {if $smarty.post.pos_vat == "zw."}selected="selected"{/if}>zw.</option>
  5. <option value="0.00" {if $smarty.post.pos_vat == "0.00"}selected="selected"{/if}>0%</option>
  6. <option value="0.03" {if $smarty.post.pos_vat == "0.03"}selected="selected"{/if}>3%</option>
  7. <option value="0.07" {if $smarty.post.pos_vat == "0.07"}selected="selected"{/if}>7%</option>
  8. <option value="0.22" {if $smarty.post.pos_vat == "0.22"}selected="selected"{/if}>22%</option>
  9. </select><br/>
  10. <input type="text" name="pos_wvat" value="" id="input_pos_wvat" />

Nie bardzo wiem jak do pola o id="input_pos_wvat" wsadzić tekst pomiędzy <option></option>. Dając innerHTML wstawia mi całą listę a chcę tylko tekst opisu.
Porszę o naprowadzenie jak to zrobić.

Pozdrawiam,
Michał.
nospor
Kod
onchange="document.getElementById('input_pos_wvat').value = this.options[this.selectedIndex].text;"

A jesli bys chcial wartosc to nie .text a .value
mokry
Dzięki nospor, śmiga aż miło winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.