Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana tła w nagłówku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Przemcionet
Witak was mam mały problem siedze nad sklepem internetowym i chciał bym zmienić standardowe tło które jest wpisane w tabeli zapisem szesnastkowym a potrzebował bym dać tło z pliku jaki mam zrobiony.
Dodam iż oprogramowanie sklepu mam z firmy KQS.Store i pisze do nich maile a oni ani widu ani słychu żeby coś pomóż

tutaj dołącze wszystko co mam i chciał
-------------------------------------------------------------------------------------

<table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="red" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_NAGLOWEK}" valign="top"><div class="kolor-10" style="margin-left: {MARGINES_LEWY}; margin-top: {MARGINES_GORNY}; margin-bottom: 2">{JEZYK_NAJNOWSZE_PROPOZYCJE}</div></td></tr></table><table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-czesc-wlasciwa" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_CZESC_WLASCIWA}">{PRODUKTY}</td></tr></table><table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-czesc-wlasciwa" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_CZESC_WLASCIWA}"><div style="margin: 5" align="right"><a href="index.php?d=katalog"><span class="pogrubienie">{JEZYK_KATALOG_PRODUKTOW} &raquo;</span></a></div></td></tr></table><table width="100%" class="tabela-normal"><tr><td class="komorka-odstep"></TD></TR></TABLE>

--------------------------------------------------------------------------------------

mam to tak we właściwościach tabeli Strona Główna - Najnowsze Propozycje.

Na stronie głównej jest to środkowa tabela i jest nagłówek dalej w nagłówku jest napisane "Najnowsze propozycje" jest to na standardowym tle a chciał bym to zmienić na tło z pliku który daje fajny efekt
JoShiMa
1. Zrezygnuj z uzywania tabeli do konstrukcji strony: Dlaczego układ na tabelkach jest głupi?
2. Zapoznaj się ze stylami CSS One dają takie możliwości.
webasek
Wydaj mi się, że to ta część odpowiada za tło (to co chcesz zmienić):

1. <table class="tabela-normal" width="100%">
  2. <tr>
  3. <td class="red" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_NAGLOWEK}" valign="top">
  4. <div class="kolor-10" style="margin-left: {MARGINES_LEWY}; margin-top: {MARGINES_GORNY}; margin-bottom: 2">
  5. {JEZYK_NAJNOWSZE_PROPOZYCJE}</div>
  6. </td>
  7. </tr>

wystarczy więc zmienić KOLOR_TLA_NAGLOWEK lub dodać styl do tego z kolorem, który Cie interesuje
elmozaur
dokladnie.
zmien
  1. <?php
  2. <td class="red" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_NAGLOWEK}" valign="top">
  3. ?>

na
  1. <?php
  2. <td class="styl_tla" width="100%" valign="top">
  3. ?>

w css dodaj pozycje:
.styl_tla{
background-color: #123;
}

i powinno byc ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.