Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Zmiana SERVER['HTTP_HOST'] w kodzie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
arekhbt
Mam następujący problem. Zaciągam treść strony za pomocą curl. Wyświetlam i kwas. Strona nie np. css, albo nie obrazków. Jest to z pewnością spowodowane tym, że linki mają postać względną typu href="/img/costam.jpg". Problem oczywiście można zmienić zamieniając ciąg znaków '"/' na '"/domena/'
Niestety nie jest to rozwiązanie idealne w przypadku, gdy np. css jest wczytywane za pomocą javascriptu umieszczonego w innym pliku.
Nareszcie dotarliśmy do mojego pytania smile.gif :
Czy istnieje jakiś sposób, pozwalający na zmianę SERVER['HTTP_HOST'] w kodzie php w taki sposób, że najpierw następuje zmiana, robimy echo $zawartość_strony i podczas wyświetlania wykorzystywany jest już zmieniony parametr adresu hosta?

hmmm.... już wiem smile.gif
<base href="http://nazwa_domeny"> załatwił sprawę
LBO
tablica serwer jest tablicą lokalną dla PHP. Poza tym nie ma nic wspólnego z obrazkami i stylami z już wygenerowanej strony.

Najprostszy i najefektywniejszy sposób to podmiana atrybutów src, tak by uwzględniały pełny URL strony z której pobrałeś źródło. Tylko nie jest to takie proste jak napisałeś, gdyż mogą to być ścieżki względne do domeny, lub względne do folderu z którego strona jest wyświetlana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.