Pracując nad pierwszym projektem w sf doszedłem do momentu, w którym muszę przenieść aplikację na serwer produkcyjny. Mam mały mętlik i parę pytań:
Pracuję na localhoście, kiedy stwierdzam, że projekt jest gotowy, zamrażam go i przenoszę na serwer produkcyjny.
Załóżmy, że muszę jeszcze wykonać jakieś prace.
1. Czy mogę pracować na localhoście na zamrożonym projekcie i kopiować przez FTP zmieniane pliki na serwer produkcyjny (tylko ja jeden pracuję nad projektem)?
2. Co jeżeli rozmrożę projekt na localhoście i dokonam w nim zmian? Czy muszę go zamrozić, usunąć z serwera produkcyjnego wszystko i wgrać na nowo?
3. Co jeżeli grafik dokona zmian na zamrożonym projekcie na serwerze produkcyjnym? Czy mogę po prostu z niego pobrać zmienione pliki szablonów i css'y i nadpisać je localhosta? Czy ma znaczenie czy projekt na localhoście jest zamrożony czy nie? Bo przecież zamrożenie nie dotyczy tych plików (prawda?).
Załóżmy, że jeszcze nie chcę użyć narzędzi typu rsync. Próbuję zrozumieć to jakoś "na surowo".
Wiem, że to są proste sprawy, ale przy pierwszym kontakcie z sf może w głowie powstać mały chaos.
Dzięki za odpowiedzi.