Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]weekend z symfony
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
toch18
tak ten weekend poświeciłem temu frameworkowi powoli przebijam sie przez tutorial Askeet ale juz teraz moge powiedziec ze symfona jest zajebista ... przede wszystkim nie musze sie bawic w jakies walidacje zabezpieczenia itp bo wiekszość tego juz robi symfona no tam czasem trzeba co przy fromularzach pokombinowac biggrin.gif masa pluginow etc

kiedys bylem bardzo sceptyczny co do wykorzystywania cudzej pracy ale symfony to po prosu ulatwia jak mam czasami ores 2 kilentow na strone to nie dam rady a z symfona masakra biggrin.gif bede dalej sie zglebial biggrin.gif

-wogle ten program pod macintosha textMate czy mozna podobna biblioteke dodac do eclipsa zeby wyskakiwaly gotowe pola do wypelnienia??
-w sumie jezeli jest cos napisane w YAML to ja to rozumie z modyfikacja nie ma wiekszych problemow, ale jak ogladalem ten film z admin generator to skad on u licha widzial jakie atrybuty itp ma np pole colum?? czy jest jakas dokumentacja kazdego znacznika np konfiguracja przycisuku edit , po prostu zalezy mi wiedziec jakie mozliwosci mam do dyspozycji w ogreslonym pliku konfiguracyjnym , i jakie atrybuty moga przyjmowac okreslone znaczyniki....
kwiateusz
http://www.symfony-project.org/uploads/ass...atorRefCard.pdf to Ci sie moze przydac smile.gif
destroyerr
Moim zdaniem nie warto się uczyć korzystania z tego generatora. Zbliża się wersja 1.2 (26 październik) a tam ma on być zmieniony czyli jeszcze lepszy biggrin.gif Będzie się opierał na nowych formularzach więc będziesz wtedy wiedział, gdzie możesz użyć jakiej opcji.
Jednak jeśli bardzo chcesz to się ucz, bo z drugiej strony obstawiam, że wydanie 1.2 się opóźni sad.gif
kwiateusz
opóźni najwyzej o kilka dni bo pisali na blogu ze jak cos nie bedzie gotowe do wydania 1.2 to tego nie umieszcza w pacze, ale sf 1.2 wydadza smile.gif

co nie zmienia faktu ze nowy admin generator zapowiada się o wiele ciekawiej
destroyerr
Właśnie o te kilku dniowe opóźnienie mi chodziło. Jestem bardzo zniecierpliwiony. Dodatkowo zniecierpliwienie podsyca brak konkretnych zmian generatora w repozytorium.
Jednak co do bloga (nie odbieraj tego jako cheć do kłótni winksmiley.jpg ) pewnie to miałeś na myśli.
Cytat
Among all these features, only the admin generator is a must-have. All other features are nice-to-have.

Zresztą co by nie pisali, najważniejsze żeby wyszło i było najlepsze biggrin.gif
Cysiaczek
Wybaczcie, bo nie mam czasu szukać tych informacji (latam po stronach SF, ale dla wersji 1.0), a chciałem się dowiedzieć, co takiego ciekawego będzie w tym generatorze? Może innym tez się przyda smile.gif

Pozdrawiam.
destroyerr
cysiaczek masz rację.
Moim zdaniem będzie dużo lepszy już dlatego, że będzie wykorzystywał nowe formularze, również do filtrowania danych. Zmiany opisane są tutaj. Sporo informacji można też wyciągnąć z listy dyskusyjnej developerów.
toch18
dzieki wielkie sciagnolem to juz wczesniej ale zapomialem o tym wstydnis.gif no coz dzieki za przypomienie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.