Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Warning i error
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dk1342
Witam mam taki kod:

Kod
<a href="#" onclick="document.getElementById('box_maptext').rows = document.getElementById('box_maptext').rows + 5; return false;">Powiększ</a> <a href="#" onclick="document.getElementById('box_maptext').rows = document.getElementById('box_maptext').rows - 5; return false;">Pomniejsz</a>
</td>
</tr>
<br>
</tbody></table>
<textarea id="box_maptext" name="maptext" style="width: 50%;" rows="8" wrap="off"></textarea>

i wszystko bardzo ładnie działa, tylko zaczyna się problem gdy wsadzam to do php:
Kod
echo '<a href="#" onclick="document.getElementById('\box_maptext'\).rows =

document.getElementById('\box_maptext'\).rows + 5; return false;">Powiększ</a> <a href="#"

onclick="document.getElementById('\box_maptext'\).rows = document.getElementById('\box_maptext'\).rows - 5;

return false;">Pomniejsz</a>';

to już jest error i warning:

Kod
[b]Warning[/b]:  Unexpected character in input:  '\' (ASCII=92) state=1 in [b]/home/accounts_d/dk1342/public_html/podstrony/editindex.php[/b] on line [b]61[/b]

[b]Parse error[/b]:  syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in [b]/home/accounts_d/dk1342/public_html/podstrony/editindex.php[/b] on line

co źle zrobiłem ?
pyro
  1. <?php
  2. ('box_maptext')
  3. ?>

patrz gdzie wstawiasz backslashe smile.gif
dk1342
pyro nie rozumiem, podałeś linijke tam gdzie jest błąd czy już poprawioną questionmark.gif

"patrz gdzie wstawiasz backslashe "

dałem za dużo/za mało/w złym miejscu... questionmark.gif
pyro
Cytat(Suzos @ 27.10.2008, 18:50:16 ) *
sprzedaje co wlezie winksmiley.jpg tylko pytanie, komu ? biggrin.gif

escapuje sie tak: \', a nie tak '\
dk1342
a faktycznie taki malutki głupi błędzik wstydnis.gif to pewnie z zmęczenia i że za szybko to pisałem dzięki wszystko działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.