Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Miejsce w rankingu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
day
Witam mam pytanie a wiec napisałem sobie ranking który pokazuje uzytkowników z najwiekszą liością dodanych plików z tego powodu ze na stronie są pokazywane 5 top osób i zeby zmotywowac do dodawania wiecej plików użytkownika wpadłem na pomysł napisania aktualnie pozycji usera w rankingu i tu się robią schodki nie wiem jak to zrobic podaje tu moze zapytanie

1. <?php
  2. $res = mysql_query(;"SELECT COUNT(namemap.id) as ilosc, max( DATA ) AS lasttorrent ,donor, enabled, warned ,users.class, users.username, users.id FROM namemap  JOIN users ON namemap.uploader = users.id AND namemap.moderacja=1  GROUP BY users.id ORDER BY ilosc  DESC LIMIT 5\") or sqlerr(__FILE__, __LINE__);
  3.  
  4. if (mysql_num_rows($res) == 0) {
  5. print("
  6. Brak userów
  7.  
  8. ");
  9. }
  10. else {
  11. $numer = 0;
  12. while ($arr = mysql_fetch_assoc($res)) {
  13. ++$numer;
  14.  
  15. print(" [url=&#092;"/user/$arr%5Bid%5D\"]\".get_user_class_colored($arr[\"username\"], $arr[\"class\"]).\"\" . get_user_icons($arr, false) . \"[/url]Miejsce: $numer      Wstawił: ".$arr['ilosc']." Aktywny: " . get_elapsed_time(sql_timestamp_to_unix_timestamp($arr["lastusers"])) . " \n\");}
  16.  
  17. }
  18. ?>

czy da rady cos z tego zrobic by pokazywało miejsce w rangingu
webasek
Najprostszy sposób usuń limit 5 i daj w while:

1. <?php
  2. $res = mysql_query(;"SELECT COUNT(namemap.id) as ilosc, max( DATA ) AS lasttorrent ,donor, enabled, warned ,users.class, users.username, users.id FROM namemap  JOIN users ON namemap.uploader = users.id AND namemap.moderacja=1  GROUP BY users.id ORDER BY ilosc  DESC LIMIT 5\") or sqlerr(__FILE__, __LINE__);
  3.  
  4. if (mysql_num_rows($res) == 0) {
  5. print("
  6. Brak userów
  7.  
  8. ");
  9. }
  10. else {
  11. $numer = 0;
  12. while ($arr = mysql_fetch_assoc($res)) {
  13. $numer++;
  14. if ($arr["uzytkownik"]==$zalogowany_uzytkownik)
  15. {
  16. break;
  17. }
  18. }
  19. echo $numer;
  20. ?>

Powinno działać
day
nie działa nadal sciana.gif
day
juz sobie poradziłem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.