Witam mam taki oto panel rejestrujący:
<form action="rejestracja.php" method="post">
<td><font face=verdana size=1 color=black><b>Nazwa użytkownika:
</b></td> <td><input type="text" name="username" size="40" maxlength="20" /><br /></td> <td><font face=verdana size=1 color=black><b>Hasło:
</b></td> <td><input type="password" name="password" size="40" maxlength="20" /><br /></td> <td><font face=verdana size=1 color=black><b>Powtórz haslo:
</b></td> <td><input type="password" name="password1" size="40" maxlength="20" /><br /></td> <td><font face=verdana size=1 color=black><b>Adres e-mail:
</b></td> <td><input type="text" name="email" size="40" maxlength="50" /><br /></td> <td><input type="checkbox" name="regulamin" value='tak'/><font face=verdana size=1 color=black>Przeczytałem i akceptuję regulamin
</td> <td><input type="submit" name="dodaj" value="Potwierdź rejestrację" /></td>
Jak widac dane idą do pliku rejestracja.php
w pliku tym dane te są wpisywane w odpowiednia table w bazie danych. Chcialbym jednak żeby najpierw odbylo się sprawdzenie czy wszystkie dane zostaly wpisane oraz czy zrobiono to w sposób prawidlowy. Wiem jak zrobić zeby sproawdzalo mi po koleji, np jesli ktos nie poda usernae to podspodem pojawi sie komunikat o błędzie. Jednak docelowo chcialbym aby nad <form> w momencie wpisania błędnych bądz nie wpisania żadnych danych wylistowallo mi listę błędów a nie tylko pierwszego błędu. Chodzi mi o to aby wyglądało to tak :

Teraz wygląda to tak:

Jak to zrobic?
Oraz chodzi mi także o to że w momecnie kiedy użytkownik wpisze poprawną nazwę użytkownika a nie poda hasł to żeby zapamiętal w polu tą nazwę użytkownika.
Prosze o pomoc