Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pytanie o php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
geniusz160
Witam wszystkich. Jak narazie z php nie miałem nic wspólnego więc moje pytanie napewno będzie głupie. Ale zanim post zostane skasowany prosił bym o odpowiedź.
Czy jeśli nie mam swojego serweru jest w php jest mozliwość podejżenia tego co się zrobiło. Czyli czy mogę gdzieś zobaczyć co mi wyszło po wpisaniu skryptu. Wiem że w html jest to możliwe.
Barton
Instalujesz na localu serwer PHP, pod Windowsem może być to np. Krasnal (nie wiem czy jest jeszcze wogóle wspierany - napewno już są dużo lepsze serwery, ale od dawna się tym nie interesowałem). Pozatym jest wiele darmowych serwerów z PHP.
-Namariee-
Oczywiście, że możesz zobaczyć co zrobiłeś, wystarczy zainstalować na komputerze wirtualny serwer np. Krasnal albo WebServ. Ja używam WebServ i jak najbardziej go Tobie polecam smile.gif Także google i szukaj winksmiley.jpg
wookieb
//Zainstaluj na domowym komputerze serwer www. Apache+php. Na php.pl jest do tego tutorial.
EDIT: Koledzy wyprzedzili.
Cytat
Wiem że w html jest to możliwe.

W samym html nie. Jeżeli html zostanie przetworzony przez interpretator php to tak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.