Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MSSQL][C# w .NET] Zapytanie like
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pikasso
Hej mam taki problem wiem, że rozwiązujemy tu problemy z PHP ale może ktoś z was potrafiłby rozwiązać mój problem smile.gif
Mianowicie chodzi mi o komendę "like" ale obie dane są pobierane z C# i wyświetla mi za każdym razem że nic nie wybrałem.

1. SqlConnection polaczenie = new SqlConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["polaczenie"].ConnectionString);
  2. SqlDataAdapter adapterWyszukiwania = new SqlDataAdapter();
  3. polaczenie.Open();
  4. IF (Request.Form["podstawaszukania"] != NULL || Request.Form["haslo"] != NULL )
  5. {
  6. adapterWyszukiwania.SelectCommand = new SqlCommand("SELECT klient.Imie, klient.Nazwisko, miasto.Kierunkowy, klient.Nrtel, klient.Firma, wojewodztwo.Nazwa, miasto.Nazwa as miejsc, klient.Ulica, klient.Kod_poczt FROM wojewodztwo , miasto , klient WHERE idWojewodztwo = Wojewodztwo_idWojewodztwo AND %'" + Request.Form["podstawaszukania"] + "'% like %'" + Request.Form["haslo"] + "'% AND idMiasto = Miasto_idMiasto AND klient.Firma='Tak';");
  7. adapterWyszukiwania.SelectCommand.Connection = polaczenie;
  8. DataSet wyniki = new DataSet();

Może da się jakoś inaczej zapisać te łączenia z like questionmark.gif
Pierwsze pobierane z drobdownlist - select'a
drua wartość wpisywana z TextBox
webasek
  1. %'" + Request.Form["podstawaszukania"] + "'% LIKE %'" + Request.Form["haslo"] + "'%

Do czego to służy?
Powinno być chyba tak

1. " + Request.Form["podstawaszukania"] + " LIKE %'" + Request.Form["haslo"] + "'%

Po za tym wyciągnij samo zapytanie i odpal na bazie danych będziesz wiedział co jest nie tak i popraw tak żeby wyciągnął to co chcesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.