Znalazłam poniższy skrypt, z którego korzystam i wszystko w nim pięknie działa za wyjątkiem tego, że polskie znaki przychodzą w formie krzaków. Szukałam info na ten temat i wiem, że trzeba dopisać jakieś kodowanie. Ale, że jkażdy skrypt wygląda trochę inaczej to niestety nie wiem gdzie i co dokładnie mam dopisać. Czy byby ktoś tak miły i dopisał tam gdzie trzeba to co trzeba. Bardzo prosze.
Kod
<?php
if (empty($_POST['submit'])) {
echo "<form method=\"post\" action=\"\"><table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">
<tr>
<td>Imię</td></tr>
<tr><td><input type=\"text\" name=\"imie\" class=\"formfield large\"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Nazwisko</td></tr>
<tr><td><input type=\"text\" name=\"nazwisko\" class=\"formfield large\"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres e-mail</td> </tr>
<tr><td><input type=\"text\" name=\"email\" class=\"formfield large\"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Treść wiadomości</td> </tr>
<tr><td><textarea name=\"tresc\" class=\"formfield textarea\" rows=\"1\" cols=\"1\"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\" class=\"submitbutton\"/></td></tr>
</table></form>";
}
elseif (!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['nazwisko'])) {
$message = "$_POST[imie]\n$_POST[nazwisko]\ne-mail: $_POST[email]\ntreść:$_POST[tresc]";
$header = "From: $_POST[imie] $_POST[nazwisko] <$_POST[email]>";
@mail("[email="k@k.pl"]k@k.pl","Wiadomosc[/email] ze strony WWW","$message","$header")
or die('Nie udało się wysłać wiadomości');
echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomość została wysłana poprawnie!</strong></div>";
}
else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>";
?>
if (empty($_POST['submit'])) {
echo "<form method=\"post\" action=\"\"><table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">
<tr>
<td>Imię</td></tr>
<tr><td><input type=\"text\" name=\"imie\" class=\"formfield large\"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Nazwisko</td></tr>
<tr><td><input type=\"text\" name=\"nazwisko\" class=\"formfield large\"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Adres e-mail</td> </tr>
<tr><td><input type=\"text\" name=\"email\" class=\"formfield large\"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Treść wiadomości</td> </tr>
<tr><td><textarea name=\"tresc\" class=\"formfield textarea\" rows=\"1\" cols=\"1\"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\" class=\"submitbutton\"/></td></tr>
</table></form>";
}
elseif (!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['nazwisko'])) {
$message = "$_POST[imie]\n$_POST[nazwisko]\ne-mail: $_POST[email]\ntreść:$_POST[tresc]";
$header = "From: $_POST[imie] $_POST[nazwisko] <$_POST[email]>";
@mail("[email="k@k.pl"]k@k.pl","Wiadomosc[/email] ze strony WWW","$message","$header")
or die('Nie udało się wysłać wiadomości');
echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomość została wysłana poprawnie!</strong></div>";
}
else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>";
?>