Napisałem sobie taki mały kodzik do jezyków pobieranych z bazy:
<?php include 'config.php'; include 'template/template.inc.php'; $tmpl = new Template('template/meta.tpl'); $zapytanie = 'SELECT * FROM meta where id='.ID.''; switch($_GET['lang']){ case $wiersz['jezyk_strony']: 'tytul_strony' => $wiersz['tytul_strony'], 'slowa_kluczowe' => $wiersz['slowa_kluczowe'], 'opis_strony' => $wiersz['opis_strony'], 'adres_strony' => $wiersz['adres_strony'], 'kodowanie_strony' => $wiersz['kodowanie_strony'], 'jezyk_strony' => $wiersz['jezyk_strony'] ); break; } } $tmpl->add($meta); ?>
CREATE TABLE `meta` ( `id` text NOT NULL, `tytul_strony` text NOT NULL, `slowa_kluczowe` text NOT NULL, `opis_strony` text NOT NULL, `jezyk_strony` text NOT NULL, `kodowanie_strony` text NOT NULL, `adres_strony` text NOT NULL ) TYPE=MyISAM; -- -- Zrzut danych tabeli `meta` -- INSERT INTO `meta` VALUES ('1', 'Polski Tytuł strony', 'Polskie słowa Kluczowe', 'Polska wersja jesykowa', 'pl', 'iso-8859-2', 'moja.strona.pl'); INSERT INTO `meta` VALUES ('1', 'Angielski Tytul Strony', 'Angielskie słowa kluczowe', 'Angielska wersja jesykowa', 'en', 'iso-8859-2', 'moja.strona.pl');
i np wybór jezyka to :
?lang=pl
?lang=en
Takie jak istnieją w bazie i czy to jest dobre rozwiazanie

Pozdrawiam