Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Głosowanie w rankingu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lee
Albo zgłupiałem od tej przerwy, albo coś jest skopane u mnie. Mam fragment kodu:
  1. <?php
  2. if (isset($_POST['vote'])) {
  3.    if ($_COOKIE["Glosowanie"] == "Tak") {
  4.        echo '<br /><div style="font-weight: bold; text-align: center;">Głosowałeś już dzisiaj!</div>'; // 1
  5.    }
  6.    else {
  7.        // ...
  8.        setcookie("Glosowanie", "Tak", time() - 86400);
  9.        echo '<br /><div style="font-weight: bold; text-align: center;">Dziękujemy za oddanie głosu!</div>'; // 2
  10.    }
  11. }
  12. ?>

Który odpowiada za głosowanie w rankingu, user klika Głosuj i jak jest utworzone ciasteczko Glosowanie to wywala mu 1, a jak nie ma ciacha to wykonuje co tam ma robić i tworzy ciastko Glosowanie i wywala 2. No i tutaj zaczyna się mój problem, bo jak dam Głosuj to mi wypluwa
Cytat
Notice: Undefined index: Glosowanie in C:\wamp\www\skrypty\rank.php on line 86

Jest to linijka z
  1. <?php
  2. if ($_COOKIE["Glosowanie"] == "Tak") {
  3. ?>

Chodzi o to, że nie ma takiego ciastka, no i o to chodzi, ale czemu pokazuje się ten błąd i czemu nie tworzy ciastka. Co jest źle ustawione w tym kodzie :|
memory
  1. <?php
  2. if(isset($_COOKIE['Glosowanie']))
  3. ?>
Lee
Cytat(memory @ 6.12.2008, 16:04:52 ) *
  1. <?php
  2. if(isset($_COOKIE['Glosowanie']))
  3. ?>

Nie działa, teraz tylko nie wyrzuca błędu, a głosować mogę dalej ile chce, a chcę żeby można było co 24h
batman
Ustawiasz ciastko na czas w przeszłości. Zamiast minusa daj plus i powinno działać.
memory
time() + 86400
batman
Cytat(memory @ 6.12.2008, 16:28:03 ) *
time() + 86400

Po co nabijasz posty? Przecież napisałem to samo post wyżej.
Lee
Dziękuję za pomoc, problem rozwiązany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.