Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] ulozenie przyciskow na dwóch divach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
mam problem z ulozeniem przyciskow na stronie... uklad wyglada nastepujaco:

czarny pasek to div z powielonym wypelnieniem. szary to natomiast duze logo jako jeden obrazek... teraz potrzebuje w jakis sposob ulozyc te przyciski pomiedzy nimi, ale tak by byly nad nimi... chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob moge to tak poukladac w css przy moich dwoch dlugich divach (czarny, szary)...
erix
Cytat
chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob moge to tak poukladac w css przy moich dwoch dlugich divach (czarny, szary)...

Zrób sobie listę wyliczeniową z tych linków. Daj kontenerowi position: relative, dla listy position: absolute; i jakiś większy z-index, powiedzmy - 10.

winksmiley.jpg
kkuubbaa88
poradzilem sobie z polozeniem tego na warstwach, ale nie chce mi sie zrobic w rzedzie lista wyliczeniowa... gdzie ja mam dac to relative ?

1. <div id="pasek1">
  2.  
  3. </div>
  4. <ul class="przyciski">
  5. <li>1</li>
  6. <li>2</li>
  7. <li>3</li>
  8. <li>4</li>
  9. <li>5</li>
  10. </ul>
  11. <div id="pasek2">
  12.  
  13. </div>

1. #pasek1 {float: left; color: #333; margin: 0px; padding: 0px;width:1000px;height:30px;background-color:#000000;}
  2.  
  3. #pasek2 {float: left; color: #333; margin: 0px; padding: 0px;width:1000px;height:150px;background-color:#ff0000;}
  4.  
  5. ul.przyciski {position:absolute;z-index:10;color:#ffffff;}
erix
A czytasz czasem, co napisałem? tongue.gif
Cytat
Daj kontenerowi

Rodzic/obiekt nadrzędny, no nie wiem, jak to jeszcze inaczej Ci wytłumaczyć

Cytat
ale nie chce mi sie zrobic w rzedzie lista wyliczeniowa...

Google: horizontal CSS menu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.