Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Sessions a wiele skryptów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konrados
Witam,

Mam taki oto problem: przez długi czas na mojej witrynie $_SESSION działało bardzo dobrze, po prostu na samym początku każdej robiłem session_start i następnie używałem $_SESSION do woli.

Wczoraj zainstalowałem Wordpress i na każdej mojej stronie wrzuciłem "najnowsze tematy" - ciągnąc je z wordpressa. W tym celu musiałem zaincludować pewien ich plik ("wp-blog-header.php")

No i od tej pory wszystko się zaczęło walić z sesjami - sądzę, że gdzieś tam wordpress też być może robi "session_start" bo mi wszystko zaczęło się zerować w tej tablicy.

Czy jest jakieś rozwiązanie na to ?

p.s. myślałem, że session_start startuje sesje pod warunkiem, że jeszcze nie jest wystartowana, myliłem się? Jaka jest najrozsądniejsza metoda korzystania z sesji, jeśli się chce używać zewnętrznych skryptów, gdzie niewiadomo co twórcy powstawiali?
memory
nie lepiej z rss wyciagnac najnowsze tematy?
konrados
No potem to trzeba parsować etc, a wordpress dostarcza takiej krótkiej funkcji do czytania tematów. Faktycznie jednak w przypadku akurat wordpressa mogę coś innego wymyśleć (choćby iframe) ale co z innymi skryptami? Nie ma jakiejś tajemnej sztuczki, by inne skrypty nie psuły sessions?
memory
moze sesje maja taka sama nazwe jak w wordpressie i wariuje wszystko
konrados
Chodzi o session_name ? No właśnie ja jej w ogóle nie używam, starałem się znaleźć czy używanie tego mi może jakoś pomóc ale wygląda na to, że nie.

Po za tym znalazłem, że "session_start" wywoływane wielokrotnie jednak wcale nie powoduje problemów, po prostu następne wywołania są ignorowane. Więc ten cały Wordpress musi robić coś innego głupiego.

Poddaje się, wsadzę te tematy to jako iframe sad.gif

Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.