bialko0019
25.12.2008, 14:01:59
Witam. Poznaje dopiero PHP, wię popełniam narazie sporo błedow. Prubuje, tworze i sprawdzam skrypty. Wszyscy wiemy, ze plikow PHP nie da sie odtworzyc normalnie na komputerze, bez nudzacego wgrywania na serwer i wtedy spraedzanie. Aby odtwarzac zaisntalowalem XAMPP i w programie edHTML plikalem internpretacja PHP i zawsze mi sie normalnie odtwarzało. Teraz, jak mam zainstalowany nowy system, tak samo zrobiłem i gdy klikam interpretacje PHP wyskakuje bład : nie znaleziono pliku PHP.EXE . No to zainstalowalem zamiast xampp krasnala. Tak samo. Jest jakis sposob na odtwarzanie na kompie plikow php bez koniecznosci wgrywania na serwer non stop ? Czekam na odpowiedzi
MateuszS
25.12.2008, 19:51:23
Jak wgrywania na serwer ;D W XAMPP kopiujesz do folderu tak jak i w innych i otwierasz przegladarka.
bialko0019
26.12.2008, 16:48:32
Cytat(MateuszScirka @ 25.12.2008, 19:51:23 )

Jak wgrywania na serwer ;D W XAMPP kopiujesz do folderu tak jak i w innych i otwierasz przegladarka.
ktorego folderu
bim2
26.12.2008, 17:14:01
Trochę źle się za to zabrałeś. Nie używaj edHTML już. Przejdź np na "Notepad++", piszesz tam plik php, zapisujesz go w C:/XAMPP/htdocs/, odpalasz przeglądarkę internetową, wpisujesz "localhost" i pojawi Ci się strona.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.