Kod
function sortByNumber(a,b){
return a-b;
}
var tablica=[5,2,64,34,2,3,64,3];
tablica.sort(sortByNumber);
return a-b;
}
var tablica=[5,2,64,34,2,3,64,3];
tablica.sort(sortByNumber);
No i takie coś ładnie działa. Tylko że ja mam nieco bardziej te funkcje rozbudowane, no i chcę sortować według kilku kolumn. Można jakoś w parametrze funkcji przekazać nazwę funkcji, żeby przemycić ją później jako parametr sort()? Chodzi mi o coś takiego:
Kod
function sortuj(obiekt,funkcja){
..... troche kodu przechwytywującego z obiektu elementy, które ma posortować - tworzy tablice z tymi elementami ....
tablica.sort(funkcja);
}
..... troche kodu przechwytywującego z obiektu elementy, które ma posortować - tworzy tablice z tymi elementami ....
tablica.sort(funkcja);
}
Takie coś mi nie działało (jak w argumencie podawałem albo funkcja, albo funkcja(), albo function funkcja() ). Jak takie coś uzyskać?
Wrzuciłem hamsko nazwe funkcji tak samo, jak podaje się w tym sort - i w FF takie coś działa, ale w Operze nie :/ Wie może ktoś co tutaj nie tak interpetuje Opera? I jak to naprawić? Może jakiś inny sposób sortowania zrobić, żeby też na operze działało (nie sort, a napisać własną taką funkcje)? Ale samo sort w operze działało, tylko że jak pokombinowałem z tym przekazywaniem nazwy funkcji jako parametr funkcji, w Operze JS przestalo działać :/