pewne rzeczy bardzo ważne nie zostały jeszcze dopracowane w sf 1.2
problem z edytoremi wysiwyg w formularzach w symfony 1.2
aby zdefiniować pole textarea w formularzu jako rich, w sf1.2 trzeba najpierw zaladować plugin sfFormExtraPlugin,
pozniej zdefiniowac dobrze pole niby jak z przykładu w pluginie
<?php 'width' => 550, 'height' => 350, 'config' => 'theme_advanced_disable: "anchor,image,cleanup,help"', )); ?>
ale to nieprawda, bo na pewno nie zadziała, przynajmniej w wersji 1.0.6 pluginu, dopiero definicja jak poniżej
<?php 'width' => 550, 'height' => 350, 'config' => 'theme_advanced_disable: "anchor,image,cleanup,help"', ), ); ?>
wd wskazówek w linku poniżej
http://www.symfony-project.org/forum/index...steps#msg_66906
ale to też do końca nie działa jak trzeba, przy użyciu pojedyńczego pola z edytorem wysiwyg w formularzu wszystko jest ok, ale gdy użyjemy już więcej pol z wysiwyg,
to pola nie pamiętają zmian, przy zapisie wprowadzone zmiany w edytorkach nie są widoczne, $request->getPar... nie widzi zmian wprowadzonych w edytorze tiny_mce, to jedno co zaobserwowałem,
a druga rzecz, to czy ktoś wdrożył FCK zamiast tiny_mce w formularzach na 1.2, nie chodzi mi o formularze z sf1.0, tylko 1.2 na widgetach
pozdrawiam
hmm, jest jeszcze jeden plugin do TinyMCE, no przegapiłem go, może działa bez problemu
potestuje
plugin isicsWidgetFormTinyMCE dziala ok, pozostał więc temat zaadoptowania FCK, jeśli ktoś ma przykład proszę o wskazówki
pozdrawiam