Witam.
Dziękuję wogole za odpowiedzi na moje problemy

Zrobiłem tak, ale tez nie idzie
Kod
RewriteEngine On
RewriteCond %{QUERY_STRING} go=([^&;]*)
RewriteRule . index.php/opinie,%1

Ale nie ma zadnch bledow? Wszystko normalnie chodzi jak htaccess jest w katalogu? Nawet zadnego bledu ? Wstawiam do glównego katalgu. Wszystkie strony sa w katalogu page i o rozszerzeniu html.
PS. Mam takie głupie pytanie odnosnie czytania na forum ;p
Jak zrobic, aby wszystkie odpowiedzi, posty wyswietlaly sie wszytskie a nie tak jak mi teraz pisze pierwszy i ten co kliknie link po lewej na dolle... ;p oczywiscie tu na forum ;p
po prostu wytlumaczcie mi: mam adres index.php?go=wartosc i chce miec index.php/opinie,wartosc to jak mam htaccess skonfigurowac?
Tak nie działa blad sewera 500:
Kod
RewriteEngine On
RewriteRule ^index.php?go=(.*)$ /opinia, $1 [QSA]
ani tez
RewriteEngine On
RewriteCond %{QUERY_STRING} go=([^&;]*)
RewriteRule . index.php?go=%1
-> wogole nie wiem bo jest wpisany wzor a zamiennika nie ma;/
Czekam na odpowiedzi....
PS. Przeszukałem cale forum, przejrzalem wszystkie tematy ktore znalazłem na forum o przyjaznych linkach i w wiekszosci znalalzłem adresy o takich przypadkach ze adres jest index.php?id=1&costaminnego a mi chodzi tylko o proste przepisanie adresu index.php?go=wartosc na index.php/opienie,wartosc ... A tak pozatym moj serwer nie obslugiwal htaccess i dlatego nawet zadnego bledu nie bylo;p teraz juz jest ok i czekam na odpowiedzi !
chce po prostu wiedziec jak zmienic adres irecenzje.cba.pl/index.php?go=wyraz lub cyfra, lub dwie cyfry na irecenzje.cba.pl/index.php/opinie,wyraz lub cyfra, lub dwie cyfry

i już nie bede Wam zawracał głowy ;p
Witam. Mam kluczową chyba sprawę w rozwiązaniu problemu z htaccess..... byc moze wszystko tak jak powinienem to zrobiłem, ale teraz widze, bo robie wsyztsko tak jak powinnno i jest opisane w kursie
http://www.northpole.pl/przyjazne-linki/ . Robię narazie proste testy - url-test i jestem na etapie pierwszego testu bardzo prostego - powinno sie wyswietlic - "udało sie" - a wyswietla się 403 Forbidden - brak dostepu.... dokładnie to :
Forbidden
You don't have permission to access /url-test/index.php on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Wiec trzeba cos ustawic ?