Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem w konfiguracji serwera.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Albert1984
Dzisiaj wykupiłem hosting za sms na webd. Wcześniej do testowania moich skryptów używałem pdg ale ze względu na brak crona musiałem wykupić coś. Na pdg skrypt działa idealnie, na webd nie chce. O to błąd który wyskakuje na webd.

CODE
Parse error: syntax error, unexpected T_OBJECT_OPERATOR in /home/***/public_html/pk.php on line 12

A tak wygląda początek skryptu który zresztą pochodzi z tego forum i wykorzystałem go jako początek mojego skryptu:

CODE
$url = 'http://www.tibia.com/community/?subtopic=whoisonline&world=Selena';
$subject = file_get_contents($url);
$subject = str_replace(' ' , ' ' , $subject);
$dom = new DOMDocument();
$dom->loadHTML($subject);
$xpath = new DOMXPath($dom);
$query = $xpath->query("//div[@class='BoxContent']/table/tr/td[2]/table[2]/tr");
$i=0;
foreach($query as $item)
{
$players[$i]['name'] = $item->getElementsByTagname("a")->item(0)->nodeValue;
$players[$i]['lvl'] = $item->getElementsByTagname("td")->item(1)->nodeValue;
$players[$i]['vocation'] = $item->getElementsByTagname("td")->item(2)->nodeValue;
$i++;
}

Linia 12 to jest: $players[$i]['name'] = $item->getElementsByTagname("a")->item(0)->nodeValue;

Czy musze coś zmienić w konfiguracji lub w skrypcie żeby działał?

Pozdrawiam.
pinochet
Jedyne co mi przychodzi do głowy to brak jakiegoś modułu ... więc phpinfo() ? + link biggrin.gif
sprawdz tez czy file_get_contents dziala dobrze niektore hostingi wyłączają tą funkcję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.