Witam. Kto mi podpowie co powinienem zrobić żeby skrypt zapisał mi na dysku jakiś zdalny plik? Załóżmy, że jest sobie http://example.com/image.jpg i chcę żeby skrypt go pobrał i zapisał na dysku, jak to zrobić?
Sam skrypt nie moze tego zrobic. Uzytkownik musi potwierdzic zgode na zapisanie.
Kyle
30.01.2009, 18:19:49
Chodzi mi tu w sumie tylko o pobieranie obrazków (jpg), nie da się zrobić tak żeby tworzyło na dysku taki sam obrazek jak znajdujący się gdzieś tam na jakimś serwerze?
wookieb
30.01.2009, 18:33:49
... Mozesz zrobic tak ze wyswietli sie uzytkownikowi okienko z opcja zapisania zdjecia. Nazywa sie to force download Gdyby była opcja ze skryptem mozesz zapisywac uzytkownikowi dane na dysku gdzie chcesz to jakie by to stwarzało zagrozenie... pomysl.
Kyle
30.01.2009, 18:38:01
Aj kurde... chyba się nie zrozumieliśmy %-) Ten skrypt ma zapisywać te obrazki w tym samym katalogu w którym jest, na serwerze Przecież nie komuś na dysku
piotrooo89
30.01.2009, 18:45:55
czyli ty chcesz wgrywać na serwer? pan mówił szukajcie a znajdziecie.
Kyle
30.01.2009, 18:50:38
Ja dzisiaj chyba mam problemy z przekazywaniem myśli...
Jeszcze raz: 1. Odpalam skrypt 2. Skrypt wyszukuje na jakiejś stronie obrazek 3. Skrypt zapisuje ten obrazek nie u mnie na dysku, ale na serwerze na którym został odpalony
Gdyby chodziło mi o wysyłanie obrazka przez formularz to nie potrzebowałbym do tego porady