Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie wykupic serwery dedykowane?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kiler129
Witajcie!

Zostalem jako admin postawiony przed dosc trudnym wyzwaniem.
Mam zakupic serwery na projekt wielkosci i jak sie spodziwaja popularnosci NK smile.gif
Pierwsza mysl - OVH ... druga mysl - wsyztko tylko nie ich fatalna obsluga, przegrzewajace sie serwery i ^#@*! kontolery hdd.
Cena w zasadzie jest dosc plynna, na poczatek 2-3 dedyki z minimum 1 xeonem 4 jajowym kazdy. Przestrzen dyskowa wystarczy 250-300GB w mirron na kazdym. Potrzebuje duzo ramu - mysle ze ponizej 16GB nie bede celowac.
Na rurke 1Gb/s ich raczej nie stac wiec zostaje DOBRY 100Mb/s.
Gdzie takie cos wykupic za rozsadne pieniadze? party.gif

Wszytkie swoje dedyki mam w OVH obecnie ale z tego co czytam uzycie ich na 100% grozi ugotowaniem sciana.gif
Popytalem po znajomych i polecili mi www.leaseweb.com chwalac za jakosc uslug (co za ironia - ich www nie dziala ;]).
Ceny maja dosc spore no ale za jakosc sie placi winksmiley.jpg

Ma ktos moze serwerek (jak w ovh to czy cos mocnego?) w ktorejs z tych dwoch firm i moze zaopiniowac badz ma w innej i rowniez moze polecic/odradzic?

Z gory dzieki za pomoc.

p.s. Jesli nasadzilem bykow logicznych to mnie poprawcie, nie ta godzina wstydnis.gif
mitro
www.tychy24.pl maja tanie polskie serwery. Stawiane maszyny sa w tychach jak sie nie myle albo okolice. Serwery naprawde dobre. Firma godna polecenia
kiler129
Cytat(mitro @ 1.02.2009, 13:48:11 ) *
www.tychy24.pl maja tanie polskie serwery. Stawiane maszyny sa w tychach jak sie nie myle albo okolice. Serwery naprawde dobre. Firma godna polecenia

Tylko widzisz najmocniejszy serwer kosztujacy 800zl/mc zbudowany jest na zwyklych pctowych czesciach dry.gif
Do tego 30Mb z limitem transferu - to raczej nie to czego szukam. Nie potrzeba mi pingu 4-5ms winksmiley.jpg

edit: sry za duble - internet co chwile mi sie rozlacza sciana.gif
Mati010
Może powiedz gdzie ma się znajdować nie wiem: Polska , Niemcy ?
kiler129
Jako ze jest to serwis www a nie serwer gier ping 4ms a 40ms nie robi mi roznicy wiec w zasadzie wszedzie (USA raczej pomijam bo tam to juz naprawde spore pingi) byleby bez problemow z dogadaniem sie po ang (lub polsku winksmiley.jpg).
chudykrzys
http://www.beyond.pl/ - profesjonalnie, stabilnie, elastycznie.
kiler129
No wlasnie tam sie zwrocilem. Zastanawaim sie czy moge do nich pojechac i zobaczyc czy rzeczywiscie wyglada to tak jak opisuja superlatywami i czy moge omowic oferte osobiscie - email nie jest zbyt powazny.
SongoQ
Ja znowu nie polecam www.leaseweb.com, miałem z nimi male problemy, co po 2 tygodniach skonczylo sie oddaniem kasy. Ogolnie 4 maszyny na start to malo, wiec taki OVH bez obaw wystarczy, jesli ilosc serwerow juz bedzie rzedu dziesiatek lub setek, to warto troche pojsc inna droga i juz dogadac sie na innych zasadach. Mozliwosci jest sporo.
chudykrzys
Cytat(kiler129 @ 3.02.2009, 22:44:15 ) *
Zastanawaim sie czy moge do nich pojechac i zobaczyc czy rzeczywiscie wyglada to tak jak opisuja superlatywami i czy moge omowic oferte osobiscie - email nie jest zbyt powazny.

Z tego co wiem spotkanie osobiste jest jak najbardziej możliwe. Dodatkowo umowy na taki serwer nie da się podpisać "zdalnie", trzeba osobiście. Oferty są przygotowywanie indywidualnie dla każdego klienta.
kiler129
Cytat(SongoQ @ 3.02.2009, 23:15:16 ) *
Ja znowu nie polecam www.leaseweb.com, miałem z nimi male problemy, co po 2 tygodniach skonczylo sie oddaniem kasy. Ogolnie 4 maszyny na start to malo, wiec taki OVH bez obaw wystarczy, jesli ilosc serwerow juz bedzie rzedu dziesiatek lub setek, to warto troche pojsc inna droga i juz dogadac sie na innych zasadach. Mozliwosci jest sporo.

Nie dzieki ...
Popatrzylem jak dzialaja wieksze www na ovh i nie chce ich znac sciana.gif

Caly czas nie wiem ile pasma mi potrzeba. W firmach typu ovh jest zbiorcza rurka 100mb/s i jak ktos przycisnie z torrentem to tobie spada predkosc do 1-2mb/s ... katastrofa.
Ja chce kupic dedykowane pasmo ... ew polowicznie dedykowane (tzn zbiorczo mamy 100mb/s ale gwarantuja mi min 5mb/s).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.