Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: E-Shell.pl opinie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Pontifex_Maximus
Co sądzicie o jakości e-shell.pl ? Zależy mi przede wszystkim na 100% niezawodności, ktoś ma u nich konto i może się wypowiedzieć?
darala1
Przeglądałem ostatnio gdzieś opinie na temat tej firmy i z tego co pamiętaj użytkownicy niektórzy narzekali, polecam lekturę na google winksmiley.jpg
kaszmir1
Badanie e-shell.pl [79.190.18.106] z uľyciem 32 bajt˘w danych:
UpˆynĄˆ limit czasu ľĄdania.

Statystyka badania ping dla 79.190.18.106:
  Pakiety: Wysˆane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4 (100% straty),

Tak często jest. Jak działa to pingi często są na poziomie 2000-3000 ms. 
webdice
Zamówiłem u nich serwer, po kilku dniach nie mogłem się zalogować na konto z powodu niedostępności serwera (serwer chyba częściej niedostępny niż mój komputer, nie żartuje) lub zmiany hasła. Co kilka dni hasło było resetowane do tego które wygenerowali przy zamówieniu. Zdarzyło się raz ze moja sesja IRC wyszła z komunikatem innym niż ustalony, więc mam podstawy aby podejrzewać że ktoś logował się na moje konto (logi zarejestrowały mój adres IP jako ostatni). Kontakt katastroficzny, po wysłaniu kilku maili z opisem problemu oraz prośbą o wyjaśnienie kilku rzeczy, doczekałem się jednego z nowym hasłem. Panel administracyjny na stronie nie działa. Pomijam już fakt że strona częściowo skopiowana z home.pl (te same ikony, czcionka i jeszcze kilka innych elementów).

Podsumowując - stanowczo odradzam.
kaszmir1
Jak widać serwer dalej nie dostępny. Biorą tylko pieniądze, a nie dbają już o klientów. Jeżeli ktoś myśli żeby postawić sobie tam serwer csa itp to może zapomnieć. Nawet w nocy pingi są bardzo wysokie, a o dniu i wieczorach juz nie wspominam. Sesji ekg nie ma co zostawiać, ponieważ można stracić wiadomości, które do nas ktoś wysłał.

Też stanowczo odradzam!

// Taka mała dygresja, odpowiednie ustawienie logowania wiadomości wyeliminuje problem ich utraty smile.gif.
// webdice

Serwer dalej nie działa.. No miałem przypadek że zgnieły wiadomości, mimo tego że posiadam archiwizacje. Może wtedy wina leżała po stronie serwera gg. W W tej sytuacji, jeżeli ktoś nie odwiedził swojego konta shell tuż przed awarią serwera, to musi czekać kilka dni na ich odczytanie.
ADMIN.NET.PL
Witam

Proszę zapoznać się z naszą ofertą kont shellowych - [zmoderowane] . Z względu na używany przez nas system FreeBSD - nie ma możliwości uruchamiania aplikacji kompilowanych pod system GNU/Linux (w tym serwera gry cs). Aplikacje, które posiadają binaria dla systemu FreeBSD lub które można skompilować będą działały bez żadnego problemu.
frelo
E-shell zupełnie leży od 16 kwietnia - widzę po statystykach odwiedzin strony która tam jest. Od tamtego czasu było w sumie 2 odwiedzających, podczas gdy powinno być kilkanaście - kilkadziesiąt dziennie. Przypuszczam że tych dwóch to jakieś przebłyski uptime'u.

Mógłbym jeszcze napisać recenzję, ale raczej nie ma sensu. Serwer po prostu nie istnieje. :/

UPDATE: Sorry, pomyliłem się - był błąd w kodzie który sprawiał że statystyki nie działały. Nie zmienia to faktu że ostatnie 2-3 razy jak próbowałem wejść na stronę to się nie otwierała w ogóle. Dzisiaj wszedłem i ku mojemu zdziwieniu otworzyła się.
Roly
Ruch do nich idzie zawsze przez INTERNET DSL od TP i to nieważne czy patrzę od strony TP, NEPHAXE, ATM, EXATEL - czyli na 90% mają tylko jedno łącze. Na pierwszy rzut oka myślałem że to jakaś nowa marka od netzip.com.pl i brist.pl ale jednak nie winksmiley.jpg
stilly
Chciałbym się podzielić z Wami opinią na temat usługodawcy e-shell.pl.
Ogólnie to totalny nie wypał. Facet który to wszystko obsługuje chyba wg nie zna się na rzeczy.
Potrzebował 3 podejść by utworzyć konto shell'owe by było w pełni aktywne.
Facet odpisuje raz na 1-2 dni (wspaniała pomoc techniczna)
panel.e-shell.pl nie działą
Admin nie ma nic sobie do zarzucenia
Ciągłe timeouty servera

Po sprawdzenia konta (pakiet Shell Business XXL)
Kod
http://e-shell.pl/shell.htm

Stwierdziłem iż konto nie spełnia moich oczekiwań i w w przeciągu 5 dni od zakupu napisałem maila z prośbą o zwrot pieniędzy oraz dezaktywację konta.
Właściciel nie odpisuje.
Wysłałem ponownie maila.
Właściciel znów nie odpisuje.

Serwer jest tak zajeżdżony, że ledwo co mogę się zalogować przez ssh.

Logi serwera, trasy pakietów, pingi oraz inne możecie zobaczyć dokładnie tutaj

http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=83199

Przepraszam za link ale za dużo tekstu i nie chciało przyjąć

magujato
o tym "shellu" wiele już napisano przez ostatni rok czy dwa więc zakładanie na nim konta było co najmniej nieprzemyślane;) jakiś dzieciak się po prostu bawi i tyle zabezpieczenia żadne, nie wiem jak jest teraz ale jakiś czas temu można było swobodnie przeglądać prywatne pliki innnych userów itp... więc jeśli ruszałeś na tym jakąś usługę czy ekg to lepiej sprawdź jakie masz prawa ustawione a najlepiej zmywaj się stamtąd:) nawet na proxy się toto nie nadaje
qwerty1440
[zmoderowane] z patatajnia z tego hostingu, [zmoderowane] kto moze i omijac jak gowna na srodku chodnika
bioevo
gdzieś już czytałem o tym hostingu i ludzie raczej nie narzekali.
loyd
Ja mam konto na e-shell.pl. Potrzebne jest mi tylko i wylacznie do EKG, czyli doslownie transfer 1-2kB/s. Nawet z tym nie są w stanie sobie poradzic i czesto mam takie lagi jakbym był polaczony z ksiezycem. Czesto tez nie mozna sie zalogowac na system bo go w ogole nie ma (nie wiem czy wylaczaja czy robia restarty). Jak 2 dni temu polecialy zrzuty WALL;em na putty tak do dzisiaj systemu ni widu ni slychu.
Postawienie sesji na screenie mija sie z jakimkolwiek celem, bo praktycznie co pare dni jest robiony restart, albo cos zabija sesje.

nie polecam i jestem strasznie zly ze wykupilem u nich konto.

ps. dodam ze sam administrowalem serwerem i mialem mniej wiecej podobna liczbe uzytkownikow co na tym koncie z e-shell. u mnie wszystko dzialalo i bylo stabilne.

ps.2. proszenie sie o zmiane godziny na aktualna trwalo chyba miesiac czasu, az w koncu musialem im wyslac instrukcje jaka maja wkleic aby linux aktualizowal czas automatycznie z internetu, bo caly czas sie rozjezdzalo i dalej sie rozjezdza. musialem w ekg dostosowac zmiany czasu serwera do systemu o 1godzine aby mi nie plul ze dostarczono wiadomosc z serwera.

ps.3. jako ze uzywalem tylko ekg, nie zauwazylem ze od poczatku nie dzialalo wiekszosc rzeczy zwiazana z WWW, otoz trzeba ich prosic aby to dokonfigurowali bo samo przy zalozeniu konta to sie nie robi ... zenada

ps.4. panel zarzadzajacy jest w trakcie budowy od paru miesiecy jak tylko wykupilem konto... ciekawe jak dlugo beda nad nim pracowac biggrin.gif

to chyba prowadzi jakis nastolatel z LO na neostradzie biggrin.gif nie mam innych pomyslow.

boshe ... musze dodac ze serwer dziala jak chce, przez swieta nie bylo co na niego liczyc, a teraz niby smiga, ale ich strona nie moze sie zaladowac ... biggrin.gif normalnie porazka ... chyba dziecko neostrady nie zaplacilo abonamentu za telefon smile.gif ... wykupilem przy tym testowo na miesiac shella na mydevil i jak na razie jestem zadowolony. w e-shell postaram sie odzyskac czesc kasy za reszte z rocznego abonamentu, ale tutaj za 3 zl wzialem na miesiac oby sie nie zepsulo tak jak e-shell. jezeli ktos ma jeszcze jakies inne sprawdzone, lepsze konta to moze niech da znac, przydaloby sie jakies alternatywne konto dla tego e-shell'a
fredzio90
Ja tez posiadam tam serwer, niestety odrazu kupiłem kapiet Buizness lecz niepotrzebnie. Zaciekawiła mnie cena, myślałem że wszystko będzie spokojnie ale tak nie jest. Podczas gdy odpalam serwer CS poprzez shella zszokowałem się jaki sprzet tam wykrył. PENTIUM II?! Co to ma być, to ja jak postawie shella u siebie to powinienem brać za to 90 zł. A ni mówie o transferze, poprzez www transfer 23 kb/s, na maile nie odpisuja TOTALNA PORAŻKA!!!
ODRADZAM TA FIRME NAPRAWDE!

Kod
Auto detecting CPU
Using Pentium II Optimised binary.
Auto-restarting the server on crash
blooregard
Cytat
Parametry serwera:
Procesor: Core 2 Duo 2x 3.00 GHZ
Pamięć: 2 GB RAM
Dysk twardy WD 320 GB SATA

system: DEBIAN ETCH 4.0 - Linux version 2.6.18-6-686
PHP: wersja 5.2.0-8
MYSQL: wersja 5.0.32
PostgreSQL: wersja 8.1.8

codzienna aktualizacja oprogramowania na serwerze !

No comment...

Mogli jeszcze podać hasło do root'a do kompletu.
fredzio90
do czego ty dałes te parametry ? bo napewno nie do maszyn e-shell.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.