Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
motorolka24
Witam mam pewien formularz. Bo kliknięciu na buttona i wykonaniu formularza wyświetla mi wynik. Następnie wchodzę w danym element z wyniku. Klikam wstecz w przeglądarce i mam taki błąd w Firefoxie: "Aby wyświetlić tę stronę, Firefox musi ponownie przesłać dane, które spowodują powtórzenie zadań wykonanych wcześniej (takich jak przeszukiwanie czy potwierdzenie zlecenia". Co jest przyczyną i co zrobić żeby się nie pojawiał?
Wolfie
Witam

Nie jest to bład tylko komunikat.
Poprzez klikniecie przycisku w formularzu juz raz wyslalas dane i przechodzisz do nastepnej strony.
Klikajac przycisk wstecz dane ktore wprowadzilas chca drugi raz sie przeslac poniewaz uruchamia sie drugi raz ten sam skrypt ktory uruchamiasz poprzez wcisniecie przycisku w formularzu.

Chyba dobrze wytlumaczylem winksmiley.jpg

Komunikat tez zawsze bedzie sie pojawial w takim przypadku....
motorolka24
no tak ale co zrobić żeby mi tego komunikatu nie wyświetlał?
Larges
Może warto zastosować sesje w PHP ?

Po wypełnieniu formularza można zapisać dane do zmiennych sesyjnych i fakt że został wypełniony również.

To co sugeruję lepiej aby ktoś skomentował - potwierdził bądź zaprzeczył, gdyż sam jestem totalnym nowicjuszem (;.

W każdym razie próbowałbym wykorzystać sesje ;].
Wolfie
A w zasadzie to dlaczego chcesz wciskac wstecz?
Chodzi o powrot do strony z formularzem ?
motorolka24
tym formularzem jest wyszukiwarka i chce żeby jak ktoś cofa sobie w przeglądarce to mógł wrócić do tej wcześniej strony bez komunikatu
Wolfie
Sam jestem nowicjuszem i nie mam pojecia jak to zrobic blinksmiley.gif
peter13135
no albo przesłać getem smile.gif a nie postem, można też oczywiście pobawić sie w sesje... ale getem prosciej
motorolka24
chyba zostaje tylko GET bo usunąłam wszystko z kodu co miało się wykonać po kliknięciu buttona. Kliknęłam na inny link i dałam wstecz i dalej to samo. Już sama nie wiem co jest z tym badziewiem nie tak sad.gif
peter13135
daj kod php to pomyślimy
Larges
Jak dla mnie to jest normalny proces... Method GET i po bólu.
Caus
E a nie lepiej dodać?
  1. <?php
  2. echo('<a href="$url_wyszukiwarki">Kliknij tutaj aby wrócić</a>');
  3. ?>

Wklej to u samej góry kodu php i będzie można cofać nie używając wstecz - od razu dodam - pod Operą nie będziesz miał tego problemu smile.gif

Ave
motorolka24
Get'em działa tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.