Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logo we flashu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gniew1971
Zrobiłem sobie szablon we flashu, podzieliłem, i zrobiłem logo we flashu(parenascie obrazków złączonych w Adobe ImageReady). I mam problem, ponieważ układam szablon w html-u(przez div-y) i logo nie ma tych wymierów co powinno mieć. Co mam zrobić by było oki ?
mike
Cytat(gniew1971 @ 13.02.2009, 21:19:39 ) *
(...) logo nie ma tych wymierów co powinno mieć. Co mam zrobić by było oki ?
To daj wymiary takie jak powinno mieć. Boże ale idiotyczne pytanie.
gniew1971
Pytanie nie jest idiotyczne, bo wszystko jest oki, ale jak exportuje do flash, to logo ma inne wymiery, co robić? Jak zapisałem jako animowany gif, to wymiery oki !
matixrr
No to wstawiajac flasha na stronie okresl parametry width -> szerokość i height -> wysokość...
gniew1971
określam wielkość i szerokość, i jest coś nie tak...
matixrr
To pokaż kod jaki wklejasz na stronie bo chyab robisz cos zle ze podajesz szerokosc i wysokosc a masz inne wymiary...
gniew1971
Taki kod mam na stronie:

Kod
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" width="936" height="222">
    <param name="movie" value="images/logo.swf">
    <param name="quality" value="high">
    <param name="bgcolor" value="#FFFFFF">
    <embed name="Untitled-1" src="images/logo.swf" width="936" height="222" quality="high" bgcolor="#FFFFFF" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
</object>
Moli
To logo u Ciebie ma 936 px ? Chyba chodzi Ci o top. Może we flashu utworzyłeś plik o innym rozmiarze ?
gniew1971
No top, top, we flashu jak robiłem dałem te rozmiary co mają być. Top jest zrobiony z paru obrazków, i połączone Adobe Image Ready.

eee... kto pomoze ?
erix
Cytat
logo nie ma tych wymierów co powinno mieć

Cytat
to logo ma inne wymiery

Co to jest wymier? worriedsmiley.gif

Cytat
No top, top, we flashu jak robiłem dałem te rozmiary co mają być.

Takie, jak dla całego klipu ustawionego w opcjach?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.