Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java Script] analiza skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grzehotnik
Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak wywołać poniższy skrypt w php.

Kod
function SwitchImg()
            { //start
              var rem, keep=0, store, obj, switcher=new Array, history=document.Data;
                for (rem=0; rem < (SwitchImg.arguments.length-2); rem+=3) {
                    store = SwitchImg.arguments[(navigator.appName == 'Netscape')?rem:rem+1];
                if ((store.indexOf('document.layers[')==0 && document.layers==null) ||
                    (store.indexOf('document.all[')==0 && document.all==null))
                     store = 'document'+store.substring(store.lastIndexOf('.'),store.length);
                     obj = eval(store);
                if (obj != null) {
                      switcher[keep++] = obj;
                  switcher[keep++] = (history==null || history[keep-1]!=obj)?obj.src:history[keep];
                  obj.src = SwitchImg.arguments[rem+2];
              } }
              document.Data = switcher;
            } //end

Dzięki
erix
Wybacz, ale trochę nie rozumiem pytania - na co Ci skrypt podmiany obrazków w PHP...?

Jeśli chcesz go po prostu wywołać, to PHP nie ma nic do tego.
matixrr
Wpisz gdzieś w pliku:
  1. <?php
  2. SwitchImg();
  3. ?>

i masz wywolane biggrin.gif
grzehotnik
chciałem się dowiedzieć jak się wywołuje w php skrypty javy.
Czy ktoś mógłby napisać teoretyczne wywolanie skrypru z teoretycznymi obrazami do podmiany np obraz1 i obraz2.
Chcę zobaczyć mechanizm wywołania z jakimiś parametrami, bo mam kilka innych skryptów javy które chcę połączyć z php.
I potrzebny mi jakiś przykład do analizy.
mls
Po pierwsze nie Java a JavaScript. Po drugie nie da się. Po trzecie i ostatnie - PHP działa po stronie serwera a JS po stronie przeglądarki. I miliony razy o tym było...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.