Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z phpmyadmin
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrino1
Witam, jestem początkującym tu na forum, mam problem z uruchomieniem phpmyadmin, szukałem pomocy na winforum i na google, i nie mogę poradzić sobie z "koncówką" problemu, czyli problem na tym forum jest mój problem. Jeśli to jest niezgodne z regulaminem podawania problemu z innego forum, to dam nowy temat od początku tu na forum..Serdecznie pozdrawiam
piotrooo89
nie wiem czy ktoś Ci już to poradził ale zainstaluj sobie XAMPAA. jest to paczka w pełni skonfigurowana. (masz tak phpMyAdmina, Apache, MySQL).
piotrino1
Cytat(piotrooo89 @ 22.02.2009, 13:49:39 ) *
nie wiem czy ktoś Ci już to poradził ale zainstaluj sobie XAMPAA. jest to paczka w pełni skonfigurowana. (masz tak phpMyAdmina, Apache, MySQL).

Doradzali, ale chciałbym rozwiązać ten aktualny problem, po za tym mam teraz oddzielnie zainstalowany mysql, php, apache.....Zalezy mi na rozwiązaniu tego problemu.Chyba ze naprawdę nie da rady go rozwiązać to wtedy pomyśle o XAMPAA...Pozdrawiam
artur_dziocha
skoro sam chcesz sie bawic
http://my.opera.com/galoabk/blog/installin...ws-32bit-or-x64
piotrino1
Cytat(artur_dziocha @ 22.02.2009, 14:04:22 ) *

Wielkie dzięki, udało się guitar.gif , po zalogowaniu do phpmyadmin mam ten komunikat:
Kod
Wersja 5.0.51a biblioteki MySQL dla PHP różni się od wersji 5.1.31  serwera MySQL. Może to powodować niespodziewane zachowani Może to  powodować nieprzewidywale zachowanie.
-jak to rozwiązac?? Szukałem na google ale nie znalazłem rozwiązania....(lub zle szukałem), i drugi komunikta:
Kod
Plik konfiguracyjny wymaga teraz tajnej frazy kodującej (blowfish_secret).
tu poszukałem na google i znalazłem wskazówkę zeby zmienić w pliku config.inc.pht wartość blowfish_secret-tzn. wpisać w miejsce tego jakąś inną wartość...Sęk w tym że nie mam tam w tym pliku tej frazy (blowfish_secret), znalazłem tę fraze w documention i tam zmieniłem ta wartość ale to nic nie dało....Podaję zawartość config.inc.php:
Kod
<?php
   /**
    * Config file view and save screen
    *
    * @package    phpMyAdmin-setup
    * @author     Piotr Przybylski <piotrprz@gmail.com>
    * @license    http://www.gnu.org/licenses/gpl.html GNU GPL 2.0
    * @version    $Id: config.inc.php 11650 2008-10-14 10:31:07Z crackpl $
    */

if (!defined('PHPMYADMIN')) {
       exit;
   }

require_once './setup/lib/FormDisplay.class.php';
   require_once './setup/lib/index.lib.php';

$config_readable = false;
   $config_writable = false;
   $config_exists = false;
   check_config_rw($config_readable, $config_writable, $config_exists);
   ?>
   <h2><?php echo $GLOBALS['strSetupConfigurationFile'] ?></h2>
   <?php display_form_top('config.php?type=post'); ?>
   <input type="hidden" name="eol" value="<?php echo htmlspecialchars(PMA_ifSetOr($_GET['eol'], 'unix')) ?>" />
   <?php display_fieldset_top('', '', null, array('class' => 'simple')); ?>
   <tr>
       <td>
           <textarea cols="50" rows="20" name="textconfig" id="textconfig" spellcheck="false"><?php
               echo htmlspecialchars(ConfigFile::getInstance()->getConfigFile())
           ?></textarea>
       </td>
   </tr>
   <tr>
       <td class="lastrow" style="text-align: left">
           <input type="submit" name="submit_download" value="<?php echo $GLOBALS['strSetupDownload'] ?>" class="green" />
           <input type="submit" name="submit_save" value="<?php echo $GLOBALS['strSave'] ?>"<?php if (!$config_writable) echo ' disabled="disabled"' ?> />
           &nbsp; &nbsp;
           <input type="reset" value="<?php echo $GLOBALS['strReset'] ?>" />
       </td>
   </tr>
   <?php
   display_fieldset_bottom_simple();
   display_form_bottom();
   ?>
Wersję phpmyadmin mam 3.1.2 a php 5.2.8, i mysql-5.1.31

hm...nikt nie chce mi pomóc.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.