Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]TinyMce "ładność kodu"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
josephin_1
Witam,

mam maly problem z tinyMCE (dla niewiedzacych - jeden z umulatorow WYSIG - graficznie emituje kod html,css).
Mianowicie w moim portalu w panelu administracyjnym mozna tworzyc podstrony w tym emulatorze. Kod html jest zapisany
na dysku do jakiegos tam pliku. Ten plik pozniej na stronie jest includowany - wszystko aldnie dziala ale... chodzi mi o czystosc kodu. Jak bierzemy zrodlo strony to mamy cosik takiego:

...........................<div id='left'>
..............................<div id='box'>

//tutaj includowany plik
<p>blabblablablabalbal</p>
<p>blaalalalalalalalalalN</>

..............................</div>
...........................</div>

Nie wyglada to ladnie.
Czy ktos spotkal sie juz z takim poblem? Jesli tak to czy warto tym sie zajac by kod strony wygladal jak dupcia niemowlaka czy nie zwarzac na to?

Moj pomysl to taki by w tym includowanym pliku wyszukac wszystkie <p> i przed nimi wstawiac odpowiednia ilosc TABOW i spacji, ale nie wiem sam,,,
RafaelX
mój pomysł jest taki zeby to olać bo źródło strony oglądają tylko ci "źli" a normalnemu użytkownikowi to lata jak wygląda kod moze być nawet w jednej linijce, ogólnie wcięcia robi sie zeby "rozjaśnić" kod podczas projektowania, a nie podczas wyswietlania go w przeglądarce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.