Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] O co tu chodzi ??
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Kocurro
Tak sobie ostatnio przeglądałem jak została stworzona witryna Windows Update...i na samym poczatku spotkałem rzeczy JS których nie znam - tj. nie wiem o co w nich chodzi...

oto kod:

Kod
<script language="JScript" type="text/javascript" defer="true" for="IUCtl" event="..">...script>

co oznacza to for questionmark.gif i defer questionmark.gif event questionmark.gif

kolejne pytanie...

słusząłem, że do pola object nie mozan zmieniać tj. jego zawartosć jest statyczna...

w wypadku tej witryny pole object jest zdefiniowane następująco :

Kod
<object id="IUCtl"></object>

a potem jest do niego coś ładowane...o co w tym chodzi questionmark.gif

i jeszcze jedno pytanko...

bo w tej samej witrynce jest potem dane tak

Kod
<script id=".." ..."

co oznacza to id questionmark.gif
marlowe
Witam,
- co do defer to zajrzyj tutaj- ten atrybut odpowiedzialny jest za opóźnianie wykonywania skryptu.
- jeśli chodzi o for to może pomoże ten link (Ctr+F -> for=).
- id może tu być chyba użyte dla czysto porządkującego celu,
- event tłumaczy chyba taki przykład:
Kod
<script for="Scriptlet" event="onclick">

alert("Kliknąłeś na Scriptlet-cie!")

</script>

Sprawy object nie jestem pewien- jak na mój gust to może być tak, że object nie jest tu okreslany (a jedynie definiowany) więc można z nim potem robić co się chce.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Pozdrawiam
Bartek
Kocurro
Dzięki...dużo mi pomogłeś...dziękuję takze za linki - świetna lekturka biggrin.gif

jeszcze tylko, żeby ktoś mi wytłumaczył jakto dokładnie jest z tymi elementami <object> bo już sie pogubiłem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.