Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z php
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
todziu
Witam przeszedlem z slackware 10.2 na 12.2 z php-5.2.8 i pewne skrypty przestały działać tz. dla sprawdzenia czy wogole php dziala na serverze wpisałem ponizszy kod :

1. <?php
  2.          echo "blablabla";
  3.        ?>

Działa bez problemu ale przy statystychach ipfm wyrzuca mi kod php na stronie tak jakby php nie dzialalo dodam, ze po wpisaniu w konsoli php -v
wyrzuca blad:
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php/extensions/gd.so' - libX11.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0PHP 5.2.5 (cli) (built: Nov 10 2007 14:12:24)Copyright © 1997-2007 The PHP GroupZend Engine v2.2.0, Copyright © 1998-2007 Zend Technologies" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Jak mozna ten problem zalatac ?
Lejto
prawdopodobnie jakiś błąd pliku albo błąd przy kompilacji, może jakoś źle to zainstalowałeś
skorzystaj z gotowego pakietu np. wamp
todziu
Doinstalowalem brakujace dynamiczne biblioteki blad (php -v) znikł ale po wyswietleniu pliku index.php poprzez www dalej wyswietla sie kod php na stronie - a php instalowalem razem ze systemem slackware 12.2 także tutaj o mojej pomylce nie ma mowy wstydnis.gif
erix
A ścieżki do interpreterów się nie pozmieniały?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.