Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SOLVED] [jQuery] akcja do wygenerowanego elementu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
MorF
Witajcie,
mam problem i za nic nie znalazlem odpowiedzi ;/
Mam funkcje ktora generuje mi jakies tam elementy np
  1. <div class='generowany'>

z odpowiednim id a potem mam funkcje, ktora po kliknieciu w element tej klasy ma sie wywolac,
problem jest taki ze to nie dziala.
Mam wiec pytanie czy to nie bedzie dzialalo tzn np te dynamicznie wygenerowane elementy nie wpisuja sie do drzewa DOM czy moze ja cos zle kombinuje?

dzieki za pomoc
ayeo
Wpisują się, ale jQuery przypisuje eventy jak jeszcze ich nie ma. Najwygodniej chyba użyć livequery.

Pozdrawiam!
piaseq
Istnieje jeszcze jedno rozwiązanie, nie jest co prawda zbyt eleganckie ale działa.
Jeżeli w momencie tworzenia strony wiesz jakie elementy będą wygenerowane przez jquery i nie jest ich zbyt dużo możesz umieścić je w kodzie strony i ukryć (display:none). Później wystarczy użyć clone(true) i wstawić taki element tam gdzie potrzebujesz. Element ten będzie miał przypisane handlery.
lord_t
Cytat(ayeo @ 8.03.2009, 02:20:12 ) *
Wpisują się, ale jQuery przypisuje eventy jak jeszcze ich nie ma. Najwygodniej chyba użyć livequery.

Od jQ. 1.3 lepiej (nie wymaga pluginu) użyć live() (uwaga: póki co nie obsługuje wszystkich rodzajów eventów).
MorF
Cytat(lord_t @ 8.03.2009, 12:44:58 ) *
Od jQ. 1.3 lepiej (nie wymaga pluginu) użyć live() (uwaga: póki co nie obsługuje wszystkich rodzajów eventów).

z nieba chyba mi spadles smile.gif
bardzo dziekuje, smiga z live jak ta lala yahoo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.