Niew iem jak zrobić (i za to przepraszam) zwykłą zmianę obiektu o nazwie link. Id to v_slidein i vslideout. Chciałem zrobić if(status=="open"){ document.link.id=vlisdeout } else { document.link.id=vlisdein }. Chodzi mi o to, aby po kliknięciu np. O mnie pokaz rozsunęło się ten tekst który mam w fxslide, zmieniło się id linku na vslideout, a wartość (nazwa, czy jak toz wał) o mnie, schowaj.
link. O mnie<a href="#" id="vslideout/in" name="link">pokaz/schowaj</a>
Aaa, i jeżeli ktoś zna ten skrypt, to gdzie zmienić zeby domyśllnie był tekst schowany.
window.addEvent('domready', function() { var status = { 'true': 'open', 'false': 'close' }; //-vertical var myVerticalSlide = new Fx.Slide('vertical_slide'); $('v_slidein').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.slideIn(); }); $('v_slideout').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.slideOut(); }); $('v_toggle').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.toggle(); }); $('v_hide').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.hide(); $('vertical_status').set('html', status[myVerticalSlide.open]); }); $('v_show').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.show(); $('vertical_status').set('html', status[myVerticalSlide.open]); });
Proszę bardzo o pomoc i przepraszam za to zę prosze o przysłowiowego gotowaca.
Tomek.