Mam taki kod:
<input type="radio" name="typ" value="image" checked="true" onclick=javascript:Show("2","1","3","4")> <input type="radio" name="typ" value="youtube" onclick=javascript:Show("1","2","3","4")> <input type="radio" name="typ" value="link" onclick=javascript:Show("3","2","1","4")> <input type="radio" name="typ" value="tekst" onclick=javascript:Show("4","2","1","3")>
Do tego mamy DIV-y
<script language="javascript" type="text/javascript"> Show(id_div,id_divc,id_divd,id_dive){ document.getElementById(id_div).style.display="block"; document.getElementById(id_divc).style.display="none"; document.getElementById(id_divd).style.display="none"; document.getElementById(id_dive).style.display="none";}</script> </script>
Chciał bym go umieścić na swojej stronie www, ale wg mnie jest to złe rozwiązanie, bo jest nie skalowalne, jeżeli potrzebował bym dodać DIV 5, przepisywać muszę cała funkcję show, potem wszedzie dodawać go jako parametr dodatkowy.
Czy nie można by jakoś tego zautomatyzować ?
Żeby wysyłcć tylko
onclick=java script:Show("tab1")>
Wtedy automatycznie system wyświetlił by tab1 i zamknął wszystkie inne taby tab23456 przeleciał tak w pętli do 10 ciu.
Żeby nie trzeba było ręcznie przesyłać tego parametru.
Właśnie szukam rozwiązania na google, jedyne na co trafiłem to to, ale wydaje mi się nie skalowalne, dla tego nie chce tego używać.
Teraz potrzebuje dla 4 / 5 opcji, ale w przyszłości koło 30 / 50.
Wiec myślę już przyszłościowo...
pozdrawiam