Jakiś czas temu napisałem sobie klasę do obsługi PDO. Wszystko pięknie działało na XAMPPie, ale po reinstalacji Windowsa i zainstalowaniu nieco nowszej wersji XAMPPa nagle zaczęły się dziać jaja.
Wszystko działa dobrze (tzn. pozostale funkcje w tej klasie, np. insert, delete, itp) oprócz funkcji query, która wygląda następująco:
Kod
public function query($query) {
$data = array();
try {
$result = $this->dbhandle->prepare($query);
$result->execute();
$data = $result->fetchAll();
print_r($query . '<br/>' . $data); //miejsce nr 1
$result->closeCursor();
unset($result);
} catch(PDOException $e) {
echo "Błąd PDOException w funkcji query - ".$e->getMessage(). "<br/>";
die();
}
return $this->strip_slashes($data);
}
$data = array();
try {
$result = $this->dbhandle->prepare($query);
$result->execute();
$data = $result->fetchAll();
print_r($query . '<br/>' . $data); //miejsce nr 1
$result->closeCursor();
unset($result);
} catch(PDOException $e) {
echo "Błąd PDOException w funkcji query - ".$e->getMessage(). "<br/>";
die();
}
return $this->strip_slashes($data);
}
w miejscu nr jeden wstawiłem sobie print_r aby mi wyświetlało co i jak. Gdy załaduje to na dreamhost.com, to pokazuje mi, że $data jest Array, ale tylko to. Natomiast gdy odpalę to u siebie na kompie, to mam błąd Przerwane połączenie. Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Połączenie sieciowe zostało przerwane podczas negocjacji. Spróbuj ponownie.
Moje spostrzeżenie jest takie, że coś tu zawsze było nie tak, po dopiero ostatnio sprawdziłem to na dreamhoscie, chyba że oni też robili reinstalke ;p
Dodam, że tej funkcji używam tylko do zapytania SELECT.
Pozdrawiam i błagam o ratunek!
Po dłuższej analizie sprawdziłem, że przy pobieraniu jednej kolumny z tabeli, np. SELECT name FROM users wszystko dziala dobrze. Ale, przy zapytaniu typu SELECT name,id FROM users lub np. SELECT * FROM users program się wysypuje

ktoś się spotkał z czymś takim?