Korzystajac z TEJ STRONY napisalem cos takiego :
<?php //session_register('zalogowany'); { $_SESION['zalogowany'] = 0; } function ShowForm ($komunikat = "") { } { $_login = $_POST['login']; $_passwd = $_POST['haslo']; } if ($_SESION['zalogowany'] != 1) { { $sql = mysql_query ("SELECT * FROM users WHERE user_login = '$_login' and user_haslo = '$_passwd'") or die ("nie znaleziono takiego usera"); { $_SESION['zalogowany'] = 1; } else { ShowForm("PODALES ZLE DANE!"); } } { ShowForm("Musza byc wypelnione oba pola !"); } else { ShowForm("Aby wejsc do panelu musisz sie zalogowac...!!!!"); } } else { ShowForm("Aby wejsc do panelu musisz sie zalogowac!!"); } if ($_SESION['zalogowany'] == 1) { //echo "<a href='zalogowany1.php'>wejdz tutaj</a>"; require_once "zalogowany1.php"; } ?>
nie do konca jest to dobrze napisane no ale dziala.
plik zalogowany1.php :
<?php require "check.php"; ; ?>
a to plik check.php:
<?php if($_SESSION["zalogowany"] != 1) { } ?>
Jesli jestem zalogowany to powinien mi wczytac plik zalogowany1.php i to mi robi ale tez wywala blad . Dlaczego tak sie dzieje?? moze mi ktos to wytlumaczyc?? bo juz nie wiem co robic i nie rozumiem tego ://
to ten blad:
"ZOSTALES POMYSLNIE ZALOGOWANY
Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in D:\_www\rozliczenie\luty\check.php on line 4
nie masz dostępu do tej częci witryny. Zaloguj się;"