Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery][tinymce] Przejąć kontronę nad window.open
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
macza
Witajcie! Używam JQuery UI oraz TinyMce. Jako iż moja przeglądarka niepoprawnie wyświetla popupy, które otwiera TinyMce więc wpadłem na pewien pomysł iż przechwycić mogę te otwarcie i otworzyć te okno w popupie z jquery (div na stronie). Jak w JQuery przejąć kontrolę nad window.open i przechwycić otwierany plik?
erix
~Rafael, TinyMCE używa własnego tinymcepopup do otwierania, tu chodzi o co innego.

Cytat
Jako iż moja przeglądarka niepoprawnie wyświetla popupy

To znaczy? Wszystko powinno być ok.
macza
Cytat(erix @ 26.03.2009, 13:45:14 ) *
~Rafael, TinyMCE używa własnego tinymcepopup do otwierania, tu chodzi o co innego.

To znaczy? Wszystko powinno być ok.

Popup sie otwiera, tylko ze jako nowa karta, zminiejszajac CAŁE OKNO przegladarki do wymiarow popup'a. Denerwuje mnie to. Najlepiej wlasnie byloby te funkcje zastapic dialogiem z jqueryUI.
erix
Przecież możesz zablokować zmianę wymiarów okna w przeglądarce... W Operze coś takiego jest w standardzie...

Nie ma sensu takie przerabianie, jeśli Cię tylko to denerwuje. U mnie TinyMCE otwiera okienko właśnie w stylu Thickboksa, może używasz starej wersji?
macza
dobrze ale nie wiem czego klient np uzywa. Ja mam problem na FireFoxie, a moge zrobic tak zeby dzialalo to wszedzie ;D
erix
Ale gdyby nie działało wszędzie, to by nie wypuszczali tak zabugowanego edytora... Osobiście nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby edytor się wysypywał tak, jak opisujesz.
macza
Ja mówie ogólnie o Popupie, mi tam każdego popupa tak wywala do osobnej karty, modyfikacja i tak by się przydała bo te edytory to troche niedorobione. No ale dalej nie wiem gdzie ta funkcja lub jak ja przejac za pomoca jquery.
erix
Bez przepisywania kodu edytora raczej tego nie osiągniesz...

Cytat
mi tam każdego popupa tak wywala do osobnej karty

Uaktualnij TinyMCE, bo domyślam się, że masz bardzo stare.
macza
Najnowsze, to nie wina tinymce, poprostu moim zdaniem window.open nie powinno istniec. A te edytory powinny sie ich pozbyc.
erix
Cytat
Najnowsze, to nie wina tinymce

Który popup masz na myśli? Bo jeśli np. otwieranie obrazka, to u mnie normalnie odpala nową warstwę, żadnego okienka popup.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.