Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wystartowaniem mysql
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Mlodycompany
Witajcie. Korzystam z krasnala. Serwer apacha normalnie mi się uruchamia zato serwer mysqla ma w tym jakiś problem. Dodam że zainstalowałem to na D:/ a nie na C:/ . Wiem że problem pewnie jest w ścieżkach ale we wszystkich plikach konfiguracyjnych pozmieniałem na D:/. Wyskakuje alert o treści: Fails to start the service. Please wait 30 seconds to try again. Proszę o pomoc.
griken
może więcej przydatnych informacji znajdziesz tutaj START -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> Narzędzia Administracyjne -> Podgląd zdarzeń (Aplikacja lub System) (Windows XP)
Mlodycompany
a dokładnie czego mam tam szukać?? W usługach mysql mam ustawiony na automatyczny, zapora systemu wyłączona
erix
Wpisów oznaczonych jako błąd. Ciężko powiedzieć, czego konkretnie; w podglądzie zdarzeń jest podział na procesy, na pewno na coś trafisz.

Zawsze możesz też poszukać logów.
Mlodycompany
No dużo mi to nie mówi :/
erix
Ale coś mówi na pewno. Z tego, co piszesz, to mur-beton nawet nie otworzyłeś podglądu zdarzeń.
Mlodycompany
Otworzyłem to i nic na temat mysqla nie ma
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.