Zrobiłem z kodami za 5 zł tabele codes + 3 zł do portfela
z kodami za 9 zł tabele codes9
może mi ktoś powiedzieć w które miejsce dopisać linijki dla codes9 i aby dodawało 6 zł do portfela a nie 3 zł ?
(codes9 to tabela z kodami za 9 zł + 6 do portfela)
<?php $result = mysql_query("SELECT firstname,lastname,email FROM tblclients WHERE id=" . $_SESSION['uid'] . ""); $email = $data['email']; function Polacz() { 'db_host' => 'localhost', 'db_user' => 'cc', 'db_pass' => 'xx', 'db_name' => 'cc', ); if($pol) { return $pol; } else { } else { return $pol; } } } function ciasteczko($czas_zycia) { { } else { } } $page = "main.php"; //adres strony, ktora ma byc otwarta //po poprawnej weryfikacji kodu Polacz(); ############################# SKRYPT DO SPRAWDZANIA KODU ############################# $czas_zycia = 86400; // czas dostepu po wprowadzeniu kodu w sekundach $res = "SELECT * FROM `codes` WHERE `code`='".$_POST['checke']."' AND `status`='active' LIMIT 1"; $new_time = $now+$czas_zycia; { // instrukcja ze kod nieprawidlowy np przekierowanie spowrotem do platnosci wraz zkomunikatem "ZŁY KOD" } else { $result = mysql_query("SELECT firstname,lastname,email FROM tblclients WHERE id=" . $_SESSION['uid'] . ""); $email = $data['email']; if($r['expired'] == 0) { // jesli kod jeszcze nie byl uzywany sprawdza to sobie i zmienia mu czas, ze bedzie aktywny jeszcze przez godzine // i w tym miejscu przekierowanie do platnej czesci serwisu ciasteczko($czas_zycia); # header("Location: ".$page); } elseif ($r['expired'] >= $now) { // tutaj sprawdza czy kod przekroczyl juz swoj czas aktywnosci i jesli nie to znowu przekierowanie do platnej czesci serwisu ciasteczko($czas_zycia); #header("Location: ".$page); } else { // tutaj juz kod stracil swoja aktywnosc i update bazy na kod nieaktywny // i komuunikat ze koniec czasu } } ?>
Ps. wiem gdzie jest linijkka z wartością po wpisaniu kodu robię (myśląć że dobrze) ale nie dodaje 6 zł tylko np wywala że kod zły bo nie czyta z tabeli codes9 albo nie dodaje i jest biało....
Pozdrawiam czekam na pomoc.