Mianowicie mam taki problem. Tworzę mapę google która ma checkboxy i jedne są do rodzaju (w bazie danych każdy rekord ma jedną wartość czyli np. LED albo Banner) a drugie natomiast ma otoczenie i tu jest problem bo w otoczeniu może być więcej rzeczy w tablicy czyli np. szkoła,akademik,obiekty sportowe itd. Pierwszy checkbox mi działa i klikając odznaczająć np LED znikają mi z mapy wszystkie markery które miały LED w rodzaju. Natomiast to już nie działa z otoczeniem sad.gif I tu proszę o jakąś pomoc

Kod
<div id="otoczenieBelka" style="color: #000; font-style: italic;">
 <input checked="checked" id="oto1" type="checkbox" onclick="rysuj('oto1','szkoły')" /> szkoły
 <input checked="checked" id="oto2" type="checkbox" onclick="rysuj('oto2','akademik')" /> akademik
 <input checked="checked" id="oto3" type="checkbox" onclick="rysuj('oto3','centra handlowe')" /> centra handlowe
 <input checked="checked" id="oto4" type="checkbox" onclick="rysuj('oto4','puby')" /> puby
 </div>
<div id="kategorieBelka" style="color: #000; font-style: italic;">
 <input checked="checked" id="kat1" type="checkbox" onclick="przerysuj('kat1','LED')" /> LED
 <input checked="checked" id="kat2" type="checkbox" onclick="przerysuj('kat2','Banner')" /> Banner
 <input checked="checked" id="kat3" type="checkbox" onclick="przerysuj('kat3','ulotka')" /> ulotka
 <input checked="checked" id="kat4" type="checkbox" onclick="przerysuj('kat4','przystanek')" /> przystanek
 </div>
to jest kod odpowiedzialny za checkboxy 

a to jest kod odpowiedzialny za obsługę checkboxów

Kod
function ukryjPokazKategorie(kategoria,pokaz)
     {
         // kategoria oznacza id kategorii której widzialno¶ć trzeba zmienić
         // je¶li pokaz = false, to znaczy że mamy ukryć, w przeciwnym wypadku pokazać

// dla każdego z markerów
         for(var i=0; i<markery.length; i++)
         {
             // je¶li poszukiwana kategoria jest kategori± markera
             if(markery[i].kategoria==kategoria)
             {
                 // to go ukrywamy lub pokazujemy, w zależno¶ci od argumetu pokaz
                 if(pokaz==true)
                     markery[i].show();
                 else
                     markery[i].hide();
             }
         }
     }

GMarker.prototype.pokazInfo=function()
     {
         this.openInfoWindowTabsHtml(this.opis1);
     };

function rysuj(checkbox,otoczenie)
     {
         // je¶li kliknięty checkbox jest zaznaczony, to wywołujemy funkcję z parametrem, mówi±cym że ma pokazać markery
         // je¶li kliknięty checkbox nie jest zaznaczony, to wywołujemy funkcję z parametrem, mówi±cym że ma ukryć markery         
         if(document.getElementById(checkbox).checked)
             ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,true);
         else
             ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,false);
         odswiezSidebar();
     }

// ta funkcja pokazuje lub ukrywa markery danej kategorii, zgodnie z przekazanymi argumentami
     function ukryjPokazOtoczenie(otoczenie,pokaz)
     {
         // kategoria oznacza id kategorii której widzialno¶ć trzeba zmienić
         // je¶li pokaz = false, to znaczy że mamy ukryć, w przeciwnym wypadku pokazać

// dla każdego z markerów
         for(var i=0; i<markery.length; i++)
         {
             // je¶li poszukiwana kategoria jest kategori± markera
             if(markery[i].otoczenie==otoczenie)
             {
                 // to go ukrywamy lub pokazujemy, w zależno¶ci od argumetu pokaz
                 if(pokaz==true)
                     markery[i].show();
                 else
                     markery[i].hide();
             }
         }
     }

GMarker.prototype.pokazInfo=function()
     {
         this.openInfoWindowTabsHtml(this.opis1);
     };

oczywiście jeszcze mam zdefiniowane takie coś 

Kod
         mapa.addOverlay(marker);
         marker.kategoria = kategoria;
         marker.otoczenie = otoczenie.split(",");
         markery.push(marker); 

i w tym momencie jeśli mam gdzieś jedno otoczenie np. szkoły to mi odznacza ale jeśli mam już szkoły,akademik to już nic się nie dzieje proszę o pomoc.