Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Druki typu pit
Forum PHP.pl > Forum > PHP
abusiek
Witam!

Problem jest taki, ze muszę dynamicznie generować druk przypominający swoją formą pit-37. Najlepiej byloby do pdf-a, ale format excela tez da rade. Moje pytanie jest takie czy znacie jakies narzedzia, ktore by do tego mogly posluzyc, jakies linuxowe odpowiedniki fastreporta, ktore moznaby odpalic zlinii komend i jako zrodlo danych dac na przyklad xml-a.

Z php-owych narzedzi probowalem dompdf-a, ale nie obsluguje styli position: absolute; i strona html-a ktora sobie wygenerowalem w przeglarce wygladajaca ok, po przerobieniu na pdf-a sie nie nadaje :/

Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Pozdrawiam
slawny
A FPDF?
Kocurro
Mi wystarczył FPDF i odrobina pomyślunku smile.gif

Mam większość druków zrobionych smile.gif

pozdrawiam serdecznie,
Łukasz
skowron-line
Cytat(Kocurro @ 15.04.2009, 10:57:22 ) *
Mi wystarczył FPDF i odrobina pomyślunku smile.gif

Mam większość druków zrobionych smile.gif

pozdrawiam serdecznie,
Łukasz

Ja też mam sporo druków zrobionych w FPDF.
Wstawiam zeskanowany druk jako tlo i odpowiednio ustawiam kursor tak aby drukowało na odpowiednich polach i tyle.
Kocurro
Ja to robiłem bardzo hardcorowo smile.gif cały druk rysuję w FPDF'ie.

Ale oczywiście Twój pomysł także wykorzystuję.

Tutaj przydałoby się jeszcze podpowiedzieć -> FPDI do importowania strony jako tła smile.gif

I chyba to co napisaliśmy tutaj pozwoli spokojnie wykonać pracę - jak myślisz skowron-line ?

pozdrawiam,
Łukasz
skowron-line
No to wielki szacun za rysowanie całych formularzy smile.gif
Zgadzam się z tobą @Kocurro wszystko zostało już napisane.
abusiek
Dzieki za odpowiedzi smile.gif

Mozliwosc narysowania formularza samemu rozwazalem, ale podchodze do tego z niechecia bo to jednak duzo pracy smile.gif

Myslalem raczej o czyms w rodzaju fast reporta, gdzie w desginerze rysuje sie formularz i definiuje pola, a on sam sobie z jakiegos data sourca ciagnie dane.

Moje pytanie brzmi czy znacie cos co dziala w ten sposob jest odpalane z linii komand w linuxie i bierze dane na przyklad z xml-a?
Pilsener
Cytat
przypominający swoją formą pit-37
- a nie można zrobić takiego po prostu w HTML+CSS? Jak ma być "przypominający" a nie identyczny to myślę, że to by wystarczyło.
abusiek
Przypominajacy w znaczeniu podobny do pitu-37 wygladem (w sensie pola, bloki A,B,C), konkretnie jest to inny druk urzedowy i raczej musi wygladac identycznie winksmiley.jpg

Generalnie chyba bede musial skorzystac z fpdf-a i pustego druku jako tla smile.gif

Dzieki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.