Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Zamazywanie (ukrywanie) kodu po raz enty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Shadowsword
Witam!

Czytałem setki tematów i wiem, że nie da się zupełnie ukryć treści strony, bo przecież przeglądarka musi ją widzieć, jednak chodzi mi o coś innego. Prowadzę serwis hmm.... powiedzmy w dużym uproszczeniu podobny do youtuba. Mam w nim kod
Kod
<param name="movie" value="zzzz">
.
Problem polega na tym, że inny serwis bestialsko zap***** mi treść i wrzucając ją do siebie ;/ Wiem, że wprowadzając nie wiadomo jakie zabezpieczenia zawsze można zdobyć treść z plików czasowych przeglądarki, ale czy dałoby się ukryć "zzzz" żeby nie było widoczne w źródle? Próbowałem demko programu pagelock, ale niestety przestaje mi odtwarzać po przekodowaniu. Chcialbym, żeby przynajmniej złodziej musiał się chwilkę wysilić ;/
erix
A czemu nie wstawiasz Flasha przez SWFObject?

Mógłbyś wtedy skorzystać z praktycznie dowolnych utrudnień, jeśli chodzi o zapis kodu.

Jednak każde zabezpieczenie da się z czasem obejść...
megawebmaster
Nie łatwiej wstawić np. do filmików znak wodny, a potem o plagiat oskarżyć? Wszystko idzie zrobić smile.gif
Shadowsword
To nie są filmiki tylko dźwięk, dlatego napisałem, że w dużym uproszczeniu jak youtube. Jakbym chciał to mógłbym teraz gościa do sądu pozwać, ale musiałbym angażować rodzinę, bo nie jestem pełnoletni ;/

Mam jeszcze pytanie czy znacie jakieś dobre how to po Polsku dot. swfobject? Znalazłem kilka ciekawych po angielsku i nawet rozumiem co tam jest napisane, ale zawsze lepiej mi idzie z polskich tutoriali.
erix
A wklep sobie nazwę biblioteki w Google i przełącz na przeszukiwanie tylko w j. polskim. tongue.gif

Cytat
Znalazłem kilka ciekawych po angielsku i nawet rozumiem co tam jest napisane

To w czym problem? Jeśli działa - rozumiesz, jeśli nie działa - nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.